Monthly Archives: februar 2019

Litteraturhuset bliver til litteratur-i-huset

28. februar 2019

Forfatter, journalist og nu også iværksætter, Anna Holmgaard, er klar til at byde på bøger og oplevelser i Litteraturhus Svendborg, som får til huse i Work2gether i Tinghuset.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tinghusets café i det nye kontorfællesskab og erhvervshus, Work2gether, bliver hjemsted for det nye Litteraturhus Svendborg. Det er den perfekte placering, lige midt i byens nye kultur- og kontorfællesskab, mener Anna Holmgaard og de øvrige folk bag.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg får lige om lidt en hyggelig bogcafé, et litteraturhus og et sted, hvor man kan købe håndplukkede bøger af god kvalitet fra gode forlag.

Adressen bliver lige midt i byen i en af de mest imponerende bygninger, nemlig det gamle tinghus, der 1. marts åbner officielt efter et halvt års intens renovering.
– Huset er blevet enormt flot, perfekt til det, vi ønsker at signalere. Vi bliver samtidig en del af nogle af de fællesskaber, vi har drømt om, nemlig dem, som opstår mellem kunst, kultur og erhvervsvirksomheder. Så timingen er optimal, når vi åbner samtidig med huset, siger Anna Holmgaard.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Let’s work2gether

28. februar 2019

Fredag den 1.marts åbnes dørene til Sydfyns nye erhvervshus – Work2gether i Tinghuset.
(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Forestil dig et hus med en helt særlig energi, og hvor det at indgå i et større arbejdsfællesskab er den bærende kraft. Hvor krydsfeltet mellem erhverv og kultur spirer, og bliver en helt naturlig del af måden at tænke forretning på. Et hus med højt til loftet i ordets bredeste forstand i en mangfoldighed af små og mellemstore virksomheder, hvor fundamentet hviler på den deleøkonomiske tankegang og hvor succes ikke alene måles på bundlinjen.
Sådan et hus er der i Svendborg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det ny SIMAC bringer Svendborg Havn ind i fremtiden

27. februar 2019

Sådan kommer Det ny Simac til at se ud.
(Illustration: C.F. Møller Architects)

Se flere illustrationer her

Læs mere og download projektbeskrivelse her

 

Vinderen af arkitektkonkurrencen af det nye SIMAC på Svendborg Havn blev i dag præsenteret. 12.500 kvadratmeter i fire etager – 18 meter i højden – forventes stå færdigt i 2022. Det blev C.F. Møller og EFFEKT som vandt arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC.

 

Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT. I 2022 vil de nye bygninger stå klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv. Ud over Det ny SIMAC har vinderholdet også udarbejdet en helhedsplan for, hvordan en ny bydel på Nordre Kaj – med boliger og erhverv – kan tage form. Inklusive et konkret forslag til en genåbning af Kobberbækken, hvilket både giver nye, bynære grønne områder og sikrer denne del af Svendborg mod fremtidens ekstreme nedbør.

Arkitektkonkurrencen er gennemført af SMUC Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelses- center), der er stiftet med henblik på at eje, udvikle og bygge det ny SIMAC samt drive grund og bygninger i samarbejde med SIMAC. Projektet er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Vinderprojektet for Det ny SIMAC signalerer åbenhed, fleksibilitet og højt til loftet.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Forkæl dine fødder – de fortjener det

27. februar 2019

ANNONCE

 

De fleste kender hende nok bedst som restauratør af Café Citronen i Brogade i Svendborg. Og det er ikke så underligt for Mette Kabell drev den populære café i godt og vel 20 år. Men i efteråret 2017 skulle det være slut med sent natarbejde, og hun besluttede at sælge forretningen og gå helt nye veje.
– Det var tiden, at der skulle ske noget nyt, og da min gode veninde og tandplejer, Gitte Engslet, havde et ledigt lokale i sin klinik i Brogade 31 på første sal, ja, så blev det starten på en helt ny karriere for mig, fortæller Mette Kabell som gik fra restauratørbranchen og i gang med uddannelsen som lægeeksamineret fodplejer.
– Faktisk var det lokalet og de dejlige lyse omgivelser i Gittes klinik, som gav mig inspiration
til at starte min uddannelse som fodplejer. I dag har jeg min egen fodklinik: Fodpleje i Centrum, hvor Gitte og jeg deler reception og fællesområder nærmest lige ovenpå min gamle café, smiler Mette Kabell.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt TØSINGEN på gaden – med historier fra arkivet

27. februar 2019


Download TØSINGEN, marts 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN 

 

Det sker, at jeg her på redaktionen får henvendelser fra tøsinger, om ikke vi kan bringe tidligere artikler fra TØSINGEN igen. Bladet har været ude siden 2011, så dykker vi helt ned i arkiverne, så har vi rigtig mange gode historier fra Tåsinge, som vist godt kan tåle at blive fortalt en gang til. Det vil vi gøre i år, hvor vi har plukket nogle ud og bringer gennem året.
Her i årets første udgivelse får du to tidligere artikler fra TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Roklub – 125 år og fortsat fuld af liv

26. februar 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Mange svendborgensere, der har gået en tur på stien ud til Christiansminde, har næppe kunne undgå at bemærke den blågrønne træbygning ved starten af stien. Mange har nok også tænkt over, hvad der gemmer sig bag væggene i huset, der er hjemsted for Svendborg Roklub, og en hel del har nok også lagt mærke til de to- eller firårers robåde, der næsten hver dag sejler sundet tyndt. Jeg har derfor sat to af klubbens medlemmer i stævne for at gøre os klogere på hvad sådan nogle roere går og laver – udover at ro, naturligvis.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fra trafikrum til byrum

26. februar 2019

ANNONCE

 

Lige nu er det trafikken, der er øverst i hierarkiet på Klosterplads og i Frederiksgade, og fodgængere og cyklister har trange vilkår. Dét hierarki bliver vendt på hovedet, når en ambitiøs plan for omdannelsen af Klosterplads og Frederiksgade bliver realiseret i løbet af 2020.

 

Hvem beslutter hvad? Hvad er det, der skal ske? Hvornår sker der noget? Få svarene lige her!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborgs succes smitter

25. februar 2019

Svendborgs nye erhvervsfællesskab – work2gether i Tinghuset åbner på fredag 1.marts.

 

AF RUNE RASMUSSEN, leder af work2gether i Tinghuset

 

Det går godt på Sydfyn. Særligt når det handler om at skabe nye virksomheder – og dermed flere arbejdspladser.

 

Netop den succeshistorie vil jeg gerne rette fokus på. Men jeg vil samtidig komme med en opfordring til det etablerede erhvervsliv og de borgere på Sydfyn, som interesserer sig for at give noget tilbage til vækstlaget. Den opfordring vender jeg tilbage til.

Nyetablerede virksomheder i Svendborg overlever efter fire år længere end gennemsnittet for Region Syddanmark og der skabes, via enkeltmandsvirksomheder og små-mellemstore virksomheder, flere nye arbejdspladser end i alle andre kommuner i regionen – kun overgået af Vejen.

Statistikken kommer fra Region Syddanmarks årlige publikation ”Kontur”, hvor Svendborg også udmærker sig ved at være den kommune i regionen, der har den næsthøjeste andel af job i nye virksomheder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det som binder os sammen

19. februar 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Tag et kig på billedet herover. Sådan så forsiden af det første mitsvendborg.dk – MAGASIN ud. Det var i oktober 2010, og det betyder, at det i år er 10. årgang vi sender magasinet på gaden og ud i alle brevkasser i Svendborg Kommune.
 
”Et nyt månedsmagasin der kan være med til at give et endnu mere nuanceret billede af Svendborg. En rigtig god ide, som jeg hilser meget velkommen”. Sådan lød ordene fra daværende borgmester, Curt Sørensen, da han på side 4 fik de indledende ord i byens nye magasin. Borgmesteren brugte især sin spalteplads på at fokusere på to ting: byens handelsliv, med forretninger i centrum og et gågadesystem der byder på oplevelser for kunder og turister – og Sydfyn som et kulinarisk mekka hvor vi har alle råvareproducenterne næsten i baghaven, samtidig med at vi har dygtige kokke og en lang række spisesteder i Svendborg, der formår at skabe gastronomiske oplevelser for kunderne.
Borgmesterens betragtninger dengang var ikke skudt helt ved siden af målet. Der er ikke mange byer med så mangfoldigt et restaurationsmiljø som i Svendborg, og med så lækkert et spisekammer lige i baghaven.

Svendborg har også noget ganske særligt at byde på med vores handelsliv i midtbyen, som i disse år kan glæde sig over spændende omdannelser af byrummene. Forandringer som gør det endnu mere inspirerende at bevæge sig rundt i byen. Fornyelser med aktiviteter og nye byrum, hvor det er mennesker som er sat i centrum. Og mennesker i midtbyen betyder handel – ligesom her har været siden middelalderen.

Da det første mitsvendborg.dk – MAGASIN så dagens lys i 2010 skrev vi også om byens handelsliv og har gjort det gennem alle årene. Det var dengang inden Facebook blev opslagstavle for mange af byens butikker og forretninger. Forskellen er da heldigvis til at få øje på, da vi endnu ikke har set udsendte medarbejdere fra Facebook besøge byens butikker for at skrive deres historie. Det gør vi derimod, og vi gør det sammen med vores butiksliv, da vi kender hinanden her i Svendborg. Det styrker nemlig vores relationer og sammenhængskraft, og når alt kommer til alt, så er det det vi skal leve af.

 

Download alle udgivelser af mitsvendborg.dk – MAGASIN Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Livet, der var engang – mod nye horisonter

19. februar 2019

 

Er årets kirkegårdsspil på Svendborg Assistens Kirkegård 1. og 2. august kl. 17 og 19 samt lørdag 3. august kl. 15 og 17.

 

Spillet er et samarbejde mellem kirkegården, fhv. kirkegårdsinspektør Tommy Christensen, Marianne Kjær (manuskript og iscenesættelse) og en arbejdsgruppe, bestående af: Bjarne Gregersen, Per Thrane, Gudrun Fussing og Hanne Jensen, Svendborg lokalhistoriske arkiv, Niels Holluf, Lone Mikkelsen, Svendborg FritidsTeater/Svendborg Senior Scene.

Povl Chr. Balslev er komponist, korleder, musiker og kapelmester, der samler sangkor, solister og musikere.

Margit Høll står for de mange historiske kostumer og lighed med fordums svendborgere og andre sørger dygtige make-up-artister for.

Der medvirker som altid mellem 50 og 60 spillere, fortællere, sangere, musikere i alle aldre. Teaterugen er ren familieteaterlejr for de medvirkende.

Læs mereKommentarer: 2 kommentarer

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php