Monthly Archives: marts 2019

Sådan bliver folk snydt

28. marts 2019AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

Et udenlandsk sikkerhedsfirma, KnowBe4, har en masse forstand på, hvordan folk bliver narret, og firmaet ved naturligvis også en del om, hvor man kan forebygge, så man ikke nødvendigvis hopper på limpinden. KnowBe4 har udsendt en liste over de fælder, som mange af os hopper på. Derfor: kast et blik på listen over nogle af disse metoder og vær opmærksom næste gang du får et lignende tilbud. Tænk dig godt om, inden du trykker på et link.

Læs mere


Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt misvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

25. marts 2019

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, april 2019

 

Det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN kommer på gaden her sidst på ugen. Som altid kan du downloade det her på mitsvendborg.dk nogle dage inden – så værsgo’.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Murerarbejde i København .. det gør vi ikke i

24. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når murerbilen hver dag til fyraften kører ind i indkørslen til den gamle bindingsværksejendom fra 1827 på Vejlen 14 på Tåsinge, så hopper Ludvig på knapt tre år straks i flyverdragten og ud for at hjælpe farmand med et eller andet murerarbejde. For der er altid noget man kan hjælpe med, når ens far er murer og i gang med at sætte huset i stand til hele familien. Og så har man jo ligesom også været med til at bygge reden – sammen med sin far.
Murermester Jonas Bay er i modsætning til mange af hans kollegaer i murerfaget hjemme hver dag og spiser aftensmaden med familien på Tåsinge. Men det kunne sagtens have været anderledes. Der er nemlig stor mangel på murere, så mange tjener gode penge ved at arbejde på byggepladser i København hvor arbejdskraften, ikke mindst den fynske af slagsen, er stærkt efterspurgt. Men ikke for Jonas Bay. Det her med at arbejde hele ugen i København, sove i en campingvogn, og se familien i weekenden, det gør han ikke i. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Makkerskab på flere fronter

23. marts 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Selvom biludstillingen ikke ligefrem ligger lige ud til hovedvejen, men der i mod på Melbyvej midt på Tåsinge, så er der jævnt salg i brugtvogne, og gang i hjulene på værkstedet, hos Tåsinge Biler. Og det hænger unægtelig sammen med, at man får noget for pengene på det lille sydfynske autoværksted, som drives af Kim Trøjborg med hans bedre halvdel Dorthe Juul som deltidsansat. Sammen bor de i privatboligen som hænger sammen med værkstedet på Tåsinge. Rollerne er helt tydeligt delt op, så Dorthe Juul klarer bogholderiet, klargøre biler til salg og binder de løse ender sammen, og Kim Trøjborg står for værkstedet, service og bilsalg. Og man mærker straks, at det er et makkerskab som fungerer.
– Dorthe er fuldstændig uundværlig. Vi fungerer ret godt sammen som team, lyder det fra Kim Trøjborg og tilføjer at det også er Dorthe som henter og bringer biler, når de skal en tur på værkstedet og samtidig tilbyder en lånebil. Det er nemlig en del af den service man får hos Tåsinge Biler, som i øvrigt næsten altid har en brugt Volvo til salg. Det er nemlig en fælles passion på værkstedet med de svenske klassikere.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Man skal aldrig gå ned på udstyret til haven

22. marts 2019

ANNONCE

 

Den gnaver sig derudaf, er nærmest lydløs, bruger ingen benzin, og så holder den altid din græsplæne flot og nyklippet. Robotplæneklippere er blevet et kæmpe hit. Alle må ganske enkelt bare have en.
Sådan cirka er tendensen og har været det de sidste par år. Og selvom græsset nærmest ikke blev slået hele sommeren sidste år pga. den tørre sommer vi havde, så mærkes efterspørgslen på de små populære robotter, som ufortrødent og trofast altid holder din græsplæne nyklippet.

Brian Quist Jensen er leder af AP Motorcenter på Grønnemosevej 10 i Svendborgs nordlige industrikvarter, og han fortæller, at i virksomheden, som også har en afdeling i Odense, har man to mand kørende alene på robotplæneklippere i højsæsonen. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De taler et sprog de fleste forstår

20. marts 2019

ANNONCE

 

Nemt og gennemskueligt boligsalg. Sådan burde salget af ens ejendom være, men det er desværre ikke altid tilfældet. Et boligsalg kan nemlig være ganske uoverskueligt. Papirerne hober sig op med finansieringsaftaler, forsikringstilbud, annoncepakker osv. og hvad kommer det ikke til at koste i salær til ejendomsmægleren!
Men det behøver slet ikke være sådan. For der findes faktisk en ejendomsmæglervirksomhed i Svendborg, som gør det både nemt og gennemskueligt når huset skal sælges – Sydfyenske Boliger.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Startede som tankpasser ved Ford Olsen

19. marts 2019

ANNONCE

 

Ligesom så mange andre unge knægte godt kan lide at rode i gamle biler, var det ikke anderledes dengang Frede West i starten af 1970’erne begyndte at interessere sig for forbrændingsmotorer, strømlinet design og højpoleret lak. Sammen med kammeraterne var værkstedet det foretrukne sted at boltre sig, og der gik ikke en eneste dag, uden der var gang i svejseværket i undervognen eller topnøglesættet under motorhjelmen.
Her små 50 års senere har Frede West skabt sit eget autohus, som siden 1886 har ligget på den samme adresse Rytterhaven 6 – Autohuset Frede West.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ib og THURINEREN

14. marts 2019Download THURINEREN her

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør – THURINEREN

Til næste år er det 30 år siden at THURINEREN første gang så dagens lys på Thurø. Det var dengang Thurø Boldklub som stod for indholdet, og først op gennem 90érne, hvor journalist Erik Jørgensen blev tilknyttet bladet, ændrede indholdet sig fra at være et medlemsblad for boldklubben til også at omhandle historier fra hele Thurø.

Gennem årene har bladet både ændret grafisk udtryk og redaktionel linje, hvor særligt én person har sat sine fingeraftryk i udviklingen af thurinernes eget lokalblad – Ib Lyhne Petersen.
I 2001 overtog Ib Lyhne Petersen rorpinden for bladet, og blev manden, som med Svendborg Skilte & Reklame fik givet THURINEREN et grafisk løft og et nyt flot layout. Dog stadig med Thurø Boldklub som udgiver. Dette samarbejde kørte frem til 2009, hvor Ib Lyhne Petersen og hans firma overtog rettighederne som udgiver, og hvor bladet fik endnu et løft med 4-farvet tryk på glittet papir. Redaktionen blev varetaget af journalist Steen Ahonen, som i to år frem førte pennen i bladet. 
Bladets økonomi har gennem årene været båret af annoncer – ikke mindst fra Thurø’s eget erhvervs- og butiksliv. Det er en kendsgerning, at uden vores gode lokale annoncører er der ingen THURINEREN. Sådan er det. Det kræver sin mand, at sikre bladets økonomiske grundlag i annonceindtægter, og den opgave har i mere end 10 år været varetaget med stor præcision og engagement af Freddy Højby, som selv bor på Thurø. Det er ham, som står for den tætte kontakt med bladets annoncører, og ham, som er god til at spotte mange af de gode historier fra øens erhvervsliv.

’Har du lyst til at kigge forbi til en kop kaffe. Der er noget jeg gerne vil tale med dig om’
Sådan lød det fra Ib Lyhne Petersen, da han i foråret 2011 ringede og tilbød mig at overtage rollen som redaktør af THURINEREN. Et samarbejde som jeg takkede ja til, og som med denne udgivelse runder 32 blade på gaden, siden Ib ringede og bød på kaffe.
THURINEREN udgives i dag af mitsvendborg.dk/Jysk Fynske Medier og stadig med undertegnede som redaktør. Det er Thurø Boldklub som har ophavsrettighederne og også boldklubben som omdeler bladet på hele øen.

I december sidste år gik Ib Lyhne Petersen bort, men de af os som kendte ham, vil godt kunne se, at hans ånd stadig lever i THURINEREN. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi ønsker at genoplive begrebet ejendomsmægler’

8. marts 2019

ANNONCE

 

Når en by sprudler af et rigt og mangfoldigt kulturliv, og et levende og inspirerende butiksmiljø trækker folk ind til byen for at gå på opdagelse, og når det går godt for købmanden i den lille landsby i udkanten, så går det som regel også godt for huspriserne. Det er nemlig de tætte relationer og forankringen i ens lokalområde som udgør fundamentet i bevægelserne på ejendomsmarkedet. Lukker købmanden i landsbyen, fordi man ikke handler lokalt, så falder huspriserne også i området. Det samme gør sig gældende inde i byen, hvor det er vigtigt med et mangfoldigt butiksliv, spændende restaurationer og cafeer og mange tilbud af kulturelle oplevelser, fordi det tiltrækker mennesker – og mennesker betyder bosætning. Og det er præcis med det tankesæt at ejendomsmægler Jens Storm og Jeanette Dubourg bygger deres forretningskoncept på.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her er vi på fornavn med kunderne

7. marts 2019

ANNONCE

 

I uge 8 sker der store forandringer og efterfølgende kommer der spændende og inspirerende events i Like ANNA, så som modeshow, vinsmagning og stylingevents, så kunderne kan få en ekstra oplevelse, når de besøger butikken i Møllergade. 
– Vi tilføjer flere elementer i butikken, f.eks. i vores lounge-område, hvor manden eller veninden kan sidde og drikke en kop kaffe, spise et stykke slik eller læse et magasin. Det er vigtigt for os at kunderne føler sig godt tilpas og derfor forsøger vi at skabe en hjemmelig hygge, blandt andet i form af grønne planter, duften af kaffe og en dejlig stemning. Vores koncept er herudover også spændende og inspirerende events som der henvender sig til både mor og datter, siger butikschef Karina Tørnqvist.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php