Monthly Archives: maj 2019

Fællesskabet løfter

31. maj 2019

(Foto: Susanne Linnet Aagaard)

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Det summer af latter og hurtige skridt i græsset. Store børn går rundt og snakker om fysikeksperimenter, parkour og heste. De voksne snakker om job og udfordringerne med at finde ét, der giver mening. Det er lyden af både skolegård og sommerfest, og den skjuler næsten, at flokken også arbejder hårdt. Alle er samlet om en fælles opgave – at hjælpe vores lille familie.

Min mand og jeg beskrives ofte som et par moderne bonderøve, da vi er flyttet på landet med gård, masser af jord, heste og en gammel rød traktor. Det er idyllen med tid til familien, højt til loftet og et liv i pagt med den smukke sydfynske natur.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kunstergruppen Tøsingerne præsenterer ny udstilling

31. maj 2019

Kunstner Anette Bøtters værk ‘Par’, kan blandt andet opleves på Tøsingernes kommende kunstudstilling i Troense.

 

Kunstnergruppen Tøsingerne byder på gode kunstoplevelser ved den årlige sommerudstilling i Sognehuset i Troense på Tåsinge

 

Tøsingerne er en sammenslutning af kunstnere fra Tåsinge, som siden starten i 2001 har fået flere nye medlemmer og har udviklet sig ved at gå på opdagelse i kunstens mangfoldige udtryksmåder.

Der er rig mulighed for at opleve kunst inspireret af naturen og fantasien i maleri, akvarel, smykkekunst og skulptur, når kunstnergruppen udstiller i perioden fra den 20. juli. til 11. august på Slotsallèen 13, i Troense.

Kunstnerne er: Kirstin Andersen, Anette Bøtter, Mai-Britt Schultz, Anne Marie Johansen, Britta Kristensen, Peter Brusendorff, Kethe Lindegaard, Jette Sissi og Tony Briffa.

Gæstekunstnere er Ib Høybye-Mortensen og Allan Lohmann.

Udstillingen er åben kl. 14-18 dagligt, undtagen mandag.

Fernisering d. 20. juli kl. 14.00.

tøsingerne.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det betaler sig at købe god maling

31. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Når stuen eller redskabsskuret skal males, kan man selvfølgelig sagtens få rigtig mange liter maling til billige penge, hvis ikke man stiller særlig store krav til kvaliteten. Men man bør nok gøre sig det klart, at maling på pallesalg i discount byggemarkeder langt fra har den samme dækkeevne og holdbarhed som hvis man går til sin farvehandler og køber malingen. Det samme gør sig gældende i forhold til den gode vejledning, der følger med, når man handler sin maling hos en fagekspert.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tid til at være mand

30. maj 2019

(Foto: Andreas Bastiansen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I helt gamle dage foretog den lokale barber også åreladninger og andre småkirurgiske indgreb. Lægerne ordinerededen teoretiske behandling, mens barberen udførte de kirurgiske indgreb. Sådan var det. Helt så bloddryppende er det dog ikke at komme hos sin barber i dag, hvor det heldigvis kun handler om hår og skæg – og mandesnak.

 

En Enfield, en sort labrador og pomade til håret
Hunden hedder Rudi. Han er en sort labrador som er opkaldt efter en gammel amerikaner som hed Rudolf. Der hænger et billede af ham på væggen – sammen med både gamle blueslegender og tjekkede herrer fra 20’erne og 50’erne med frisurer, man som mand, kun kan betragte med en vis misundelse. Rudi’s ejer hedder Benjamin Higgins. Han er barber og frisør og har Higgins Barbershop på Lundevej i Svendborg. Rudolf var hans morfar.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Så er Svendborg Teater Folkekor etableret

30. maj 2019

 

AF RUDI RUSFORT KRAGH, FMD. BY OG LAND- SYDFYN

 

Svendborg er kendt for sit meget aktive kulturelle undergrundsmiljø. Byen har mange musikscener og tillige mange kor. I dette forår er endnu et nyt kor opstået. Svendborg Teater Folkekor. Det er to stilarter der smelter sammen, hvor skuespillere og korsang optræder i forening. Hvor skuespilleren kan træde ud af sin individuelle rolle og ind i fællesskabet i koret.

Blandingen af skuespillerkunst og korsang bliver præsenteret til efteråret på Svendborg Teater. Her opføres forestillingen ”Da Svendborg Blev Moderne”. Et kor på ca. 35 personer vil danne ramme og kommentere det som skuespillerne fremfører på scenen. Koret vil nogle gange gå i opløsning. Være sprængt og skuespillerne vil indtage scenen. Til andre tider vil koret være i overtal og dominere scenerummet.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En magisk aften

30. maj 2019

 

AF ANNA HOLMGAARD, LITTERATURHUS SVENDBORG

 

’Jeg kunne ikke sove før klokken 02 – jeg havde det som om, jeg blev nødt til at ringe til nogen og fortælle, hvor fantastisk det var!’ Sådan sagde en af de gæster, der var med ved Litteraturhusets debut på de skrå brædder – eller rettere, den fine scene, som udgøres af Tinghuset i Svendborg, der rummer Litteraturhuset.

Så kan man som arrangør ikke bede om mere, ikke mindst fordi rosen var enslydende, raden rundt. Når man rammer plet er beskedenhed nok en dyd, men det er også en fantastisk følelse at mærke, når ting lykkes, som man gerne må nyde og fortælle om.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

3 mio. planter om året og verdens stærkeste chili

30. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Allerede som dreng var noget af det bedste Søren Bech vidste, når han kunne få mulighed for at gå i haven og få jord under neglene. Han kunne godt lide at se tingene gro, så det er derfor ikke overraskende at han i dag driver et stort gartneri i Hundstrup og i Ringe.
6000 m2 under glas står der blomster i på Filippavej 41 i Hundstrup, og ikke mindre end 14000 m2 bliver det til på gartneriet på Boltinggårdsvej i Ringe. Og det stopper ikke her, for Søren Bech lejer yderligere 6000 m2 drivhus i Vester Skerninge. Det bliver til godt og vel 3 mio. planter om året, som eksporteres til markedet i primært Tyskland, Sverige, Norge og Danmark.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den kulinariske kulturarv

26. maj 2019


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, juni 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer, og hvis vi kunne, så burde vi nok se de enorme potentialer der ligger i de kulinariske oplevelser i det sydfynske. Hvem ved, om 100 år kan vores kulinariske kulturarv have lige står stor betydning for os, som det maritime har det i dag.

Lad os bare lege med tanken og skrue tiden nogle år frem.

Det Sydfynske Øhav. Stedet man tager på kulinarisk oplevelsesferie med hele familien, på weekendtur med gode venner eller på firmaudflugten. Man har for længst etableret et kulinarisk turistbureau, som koordinerer kulinariske oplevelser i det sydfynske, og en afdeling på erhvervskontoret som udelukkende servicerer virksomheder som vil etablere sig eller allerede beskæftiger sig indenfor det kulinariske.

Handelslivet i Svendborg midtby er det eneste tilbageværende på Fyn – udover Odense, som har satset stort på kædedetailhandlen – og som har sat sig tungt overalt i byens gågadenet. I alle andre byer på Fyn er det nethandlen og store indkøbscentre som har overtaget detailhandlen. Men ikke i Svendborg. Her stortrives handelslivet. Her tager man til og handler, fordi man samtidig får en på opleveren. Hos skohandleren får man en pose lakrids-snørrebånd fra en fynsk lakridsproducent, når man har købt sine nye sko. Ved frisøren er der most fra æbleplantagerne på Tåsinge. De lokale restauranter har alle et lokalt strejf på menukortet, og man har skabt en fælles indkøbsordning, hvor man køber lokale råvarer, som bruges i køkkenet, og efterfølgende indgår i menukortet. I omklædningsrummet i dametøjsbutikkerne er der billeder og små korte kulinariske fortællinger om steder i området der er værd at besøge, og så skiller udstillingsvinduerne i hele midtbyen sig ud ved, at her altid er en visuel appetitvækker til en lokal smagsoplevelse.

Den grønne tråd er endelig færdiggjort. Skolegade er lukket fra Bagergade mod Dr.Maen og Krøyers Have er forlænget hele vejen ad Skolegade og Ramsherred i et stort grønt parkområde som munder ud i Torvet. Torvehandlen er nu mere permanent og udvidet med boder, hvor lokale producenter sælger smagen af Sydfyn. Man møder små handelsboder og mobile cykelmadvogne overalt i byens nye parkområde, som snor sig symbolsk af vejen foran byens rådhus. Flere steder er her indrettet små oaser, hvor man på alle årstider kan nyde frokosten, hvad enten man er turist eller så heldig selv at bo i Svendborg.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der ligger en swimmingpool lige midt i festlokalet

26. maj 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I gamle dage var det et frugtlager midt på Tåsinge mellem alle frugttræerne. Mange af træerne er her stadig, men i dag er her også et festlokale med plads til op mod næsten 150 mennesker. Og for dem som ikke kan køre hjem efter festen, så er her minsandten også plads til 46 overnattende gæster.

 

Fuldt booket resten af året
Egentlig var det de forrige ejere af Danninghus på Sundbrovej 31 på Tåsinge, som i midten af 1960’erne byggede en udendørs swimmingpool til de feriegæster stedet var tænkt til. Men hvis det nu ikke gik med turisterne, så var det nok en god idé med en plan B, så derfor blev swimmingpoolen overdækket nogle år senere – så kunne man jo altid dyrke tomater i stedet.
I dag er Danninghus her man holder sin fest i ’drivhuset’ med poolen lige i midten. Stedet er meget populært – faktisk så populært at det er fuldt booket alle weekender resten af året.
Det var apoteker Danning fra Svendborg som i sin tid købte stedet på grund af æbleplantagen og lavede frugtproduktion. Efter 2.Verdenskrig blev stedet overtaget af nye ejere, som gav Walther Dieter fra Carlsberg Camping mulighed for at opføre en privatbolig på grunden. Det var herfra at ideen om ferielejligheder til turister i de gamle frugtlager-bygninger opstod, og fra midten af 1960’erne har Danninghus huset feriegæster.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Da Fungiaerne kom til Klintholm

26. maj 2019

Ulla Sonne under arbejdet med skitser og færdige skulpturer
(Foto: Sten Georg)

 

AF STEN GEORG

 

Hvis du en dag skulle nænne at forlade Svendborg og omegn for at søge gode ferieoplevelser andre steder i Danmark, så er Møns klint ikke noget dårligt bud. Og du har mulighed for stadig at bevare en flig af båndet til Sydfyn.

Ikke langt fra klinten er der nemlig netop blevet opført otte luksuøse, velbeliggende moderne ferielejligheder, tegnet af PLH-arkitekter, alle indrettet med hver sit særpræg. Og her kommer linket til Svendborg ind: To af lejlighederne er udsmykket med keramiske unikarbejder af keramiker Ulla Sonne fra Sankt Peder Stræde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php