Monthly Archives: juni 2019

Fynbogen 2019 på gaden nu!

18. juni 2019

 

En spændende bogudgivelse med mange gode artikler og historier fra hele Fyn og skrevet af forfattere med tilknytning til Fyn, er på gaden den 17.juni.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I årets udgave af Fynbogen vil man kunne læse om den fynske brunsvigertradition, og om dengang hvor Frederik 9. kom på uanmeldt besøg hos statsminister Erik Eriksen på slægtsgården i Ringe. Det bliver til herregårdsbesøg på Ærø og kunstnerisk visit i Kerteminde, hvorefter turen går til Bolbro, hvor både kirken og kroen bliver besøgt. Og så skal vi møde en ufortjent glemt maler i Nyborg.

Det helt lokale indslag i bogen er skrevet af den lokale forfatter Max Rask, og handler om de sydfynske lokalradioer i Svendborg, hvor man begyndte med de allerførste lokalradioer forsøg i Danmark. Læs om da DR forsøgte sig med at sende lokalradio fra Svendborg i 1973 til Radio Svendborg gik i luftet for førstegang i 1983, samt om de mange andre lokale radiostationer, som siden kom til. I dag sender Radio Aktiv hver søndag og dette har været tilfældet i 30 år.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den cyklende pizzabager besøger Thurø Bryghus

18. juni 2019

 

Pizzaekspert Michele Lucarelli har mere end 20 års erfaring fra pizzabranchen i sit hjemland Italien.
Til dagligt driver han Bike & Bake – et rullende pizzaria – placeret på en cykel!

Nu kommer han til Svendborg i weekenden den 6. + 7. juli, hvor han besøger Thurø Bryghus.

Her vil han i samarbejde med Erik Nielsen fra Ø-BRYG forsøge at udvikle en pizza bagt med mask.
Mask er et overskudsprodukt fra produktionen af øl, og består af resterne af maltbyg.

Alle kan kigge forbi i løbet af weekenden og nyde en ægte fynsk/italiensk Ø-Pizza samt en kold fadøl.
Der vil være pizza fra kl. 11.00 til 18.00 eller så længe der er råvarer (max. 100 pizza pr. dag)

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sundhedsplejens Hus – et hus fuld af liv

13. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SUSANNE RIBER

 

På Egensevej kan du møde din sundhedsplejerske, deltage i familiecafeen, få en kop kaffe, skifte ble på dit barn og amme i ro og fred.

 

For fire år siden flyttede den kommunale sundhedspleje ind i en fin gammel villa på Egensevej, og siden har det udviklet sig til et sted, som bliver meget benyttet af børnefamilier.

Jeg sidder på Egensevej og i løbet af dagen, får jeg besøg af flere familier med deres små børn i alderen 0-10 mdr. Esben og Clara har fået deres første barn, Emma, som nu er 2 mdr. og de skal i dag møde mig i huset på Egensevej. I løbet at den næste time drøftes emner som mad til barnet, natte uro, gråd, barnets udvikling og familiens trivsel. Emma sidder det meste af besøget hos en af forældrene, hun lægges til brystet, når hun er sulten, hun vejes, og hun er også en tur på legetæppet, så jeg og forældrene kan iagttage Emmas motorik. En ung velfungerende familie som ønsker vejledning i, hvordan de får nogle mere rolige nætter, og hvordan de kan lege med og bedst støtte Emmas udvikling.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Stress er kommet for IKKE at blive ..

12. juni 2019

 

AF THOMAS JUNKER WIBERG, WORK2GETHER I TINGHUSET

 

Vi er i en periode undervejs i vores evolution, hvor vi i opholder os indendørs i 85% af livet, og  er nødsaget til, at genskabe de naturlige udendørs elementer kunstigt inden i bygninger, for at kunne opretholde en sundere livsstil, hvad er der sket…

Samtidig betyder digitaliseringens indtog, at vi ikke behøver være fysiske sociale, for at være i kontakt med andre, men hvilke konsekvenser har dette for vores sameksistens med hinanden lokalt, og for hele vores måde at tænke samfund og lokaldemokrati på.

Læs mereKommentarer: 3 kommentarer

Storm & Dubourg’s frie profil er populær

11. juni 2019

ANNONCE

 

Selvom de to ejendomsmæglere Jens Storm og Jeanette Dubourg både har mange års erfaring med køb og salg af fast ejendom, et stærkt netværk og lokalkendskab og et helt nyt forretningskoncept som frie og uafhængige ejendomsmæglere, så havde de nok ikke regnet med, at de blot fire måneder efter de startede deres egen ejendomsmæglerforretning på Lundevej i Svendborg, skulle kunne mærke succesen så markant, som det er tilfældet.

– Vi var godt klar over, at der var et behov tilstede, som handler om, at folk vil have de frie valg, når de sætter huset til salg. Men både Jeanette og jeg havde dog ikke turde håbe på så stor interesse for vores koncept. Vi er ret ydmyge over for den helt enorme positive modtagelse vi har fået hele vejen rundt, siger Jens Storm som sammen med Jeanette Dubourg har fået et hav af positive tilkendegivelser siden åbningsreceptionen den 18.januar.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Persondata er ikke noget man ejer – de er til låns

10. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den 25.maj sidste år var skæringsdatoen for virksomheder, organisationer og foreninger i at have styr på alle deres persondata. Det var nemlig her databeskyttelsesforordningen trådte i kraft i hele EU.
Både op til og efter den 25.maj 2018 har der været skrevet rigtig meget om, hvor stor en mundfuld det måtte være for virksomhederne i at sikre alle deres persondata. Hvor skulle man starte, og hvor skulle man slutte? Den nye lov gav mange grå hår i hovedet på virksomhedslederne, da der samtidig med at loven trådte i kraft også blev varslet store bøder, hvis man ikke havde styr på tingene. Endvidere blev der efter den 25.maj 2018 indført en generel forpligtelse for alle dataansvarlige til at anmelde brud på persondatasikkerheden til Datatilsynet. 2.780 anmeldelser om persondatasikkerhedsbrud er det blevet til alene fra maj og til årsskiftet. Og det stopper ikke her. Senest har Datatilsynet nu indstillet taxa-selskabet Taxa 4×35 til en bøde på 1,2 mio. kr. for brud på reglerne om persondata.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sommer betyder en is eller kold øl i solen

10. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De første hole in one er allerede trillet i hul på minigolfbanen på Frederiksø, hvor Lars Holmgaard sidste sommer byggede en ny minigolfbane lige midt på Kulturkajen. Han er en del af de 22 kulturaktører som med projektet Kunst og Kultur på Frederiksø er med til at skabe mere synlighed på den del af øen, som byrådet har udlagt til kulturelle eksperimenter i en forsøgsperiode der udløber til næste år.
– Jeg håber naturligvis at kunne forlænge aftalen, så byens nye minigolfbane kan blive et af de trækplastre der skal til for at trække endnu flere mennesker til øen, siger Lars Holmgaard.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lykken er at have en restaurant i Vindebyøre

9. juni 2019

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

– Det er langt mere charmerende at blive vækket om morgenen af en forårskåd fasankok der gokker udenfor vinduet end en HT Bus der står og oser, smiler Bjarne Sandahl da jeg møder ham udenfor Café Øret i Vindebyøre. Sammen med sin hustru Houda har de hevet teltpløkkerne op og er flyttet fra Nørrebro i København til landlige omgivelser på Tåsinge. 1.januar købte og overtog de det legendariske sted, som i fem årtier har fungeret som udskænkningssted med forskellige ejere. Og så var det her at Merry Film brugte stedet som lokation til optagelserne til ‘Den rige enke’, som blev filmet i 1962 – i farver.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Kan man spise en skorpion?

8. juni 2019

ANNONCE

 

Kunne du tænke dig at smage på en militær feltration, eller måske få gode tip til madlavning som single. Hvordan smager tang fra Langeland?, og hvordan laver min sin helt egen is fra bunden i de danske farver?. Nysgerrig? Så sæt et stort kryds i kalenderen i weekenden den 29. og 30. juni og tag ind i hjertet af Svendborg by, hvor store dele af midtbyen igen forvandles til et smagsmekka af dimensioner med Kulinarisk Sydfyn- Fødevaremarkedet.
Sidste år var der godt 12.000 mennesker der besøgte fødevaremarkedet, hvilket arrangør og daglig leder af Kulinarisk Sydfyn Mikael Hansen betegner som en succes.
– Det er 19.gang vi afholder fødevaremarkedet i Svendborg og der er ingen tvivl om, at mange ser det som en af de helt store tilbagevendende events, som skal opleves. Vi har gæster som kommer fra hele Fyn, og derfor har vi igen i år lavet det gode samarbejde med DSB og Fynbus,hvor man kan køre for bare 59 kroner fra hele Fyn tur/retur, siger Mikael Hansen og opfordrer folk til at benytte sig af dette gode tilbud når tiden nærmer sig på fynbus.dk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfyn og Øerne kan blive en magnet for kulinariske turister

8. juni 2019

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Når portene i juni måned for 19.gang åbnes til Kulinarisk Fødevaremarked, vil de fleste nok være bekendt med, at arrangøren hedder Kulinarisk Sydfyn. Men hvad mange nok ikke er klar over er at fødevaremarkedet blot er en enkelt af de mange aktiviteter Foreningen Kulinarisk Sydfyn har på programmet.

 

Formålet med Kulinarisk Sydfyn er kort fortalt at synliggøre og markedsføre regionale råvarer, producenter og spisesteder, herunder skabe en national bevidsthed om Sydfyn som et kulinarisk område. Det gør foreningen ved at igangsætte, koordinere og markedsføre en række årligt tilbagevendende aktiviteter, der takket være arrangementernes fokus på råvarernes kvalitet og indhold af gode mad- og spiseoplevelser sætter Svendborg og Sydfyn på landkortet.
Kulinarisk Sydfyn holder til på Ryttervej 65 i samme bygning som det der engang hed Levnedsmiddelskolen – i dag en del af Svendborg Erhvervsskole. Her møder man daglig leder Mikael Hansen og medarbejder Trine Nielsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php