Sundt, kreativt og maritimt liv

17. juni 2008


Strategi Svendborg 2008

En mindre forsamling af godt 35 borgere var i aftes samlet i Arenaen på Sundhøjskolen. Temaet omhandlede Svendborgs udviklingsstrategi over de næste 12 år.
Selvom fremmødet ikke var større, var engagementet blandt de fremmødte på et ganske højt niveau. Man kan vel næsten føle sig fristet til at sige, at Svendborgs fremtid er i trygge hænder, hvis forsamlingen på gårdsdagens møde afspejler borgernes motivation til aktiv deltagelse i udviklingsretningen.

3 kommuneplaner skal slåes sammen til èn med kommunesammenlægningen. Det er derfor ikke en hvilken som helst planstrategi som nu er i høring. Strategi Svendborg 2008indeholder en visionsstrategi for hele kommunens fundamentale grundprincipper, med udgangspunkt i de tre hovedtemaer: sundt liv, kreativitet og maritimt liv. Disse 3 temaer for Svendborgs udvikling har således til formål, at sætte retningen for udviklingen af Svendborg i de næste 12 år.

I sin velkomsttale sagde borgmester Lars Erik Hornemann (V) bl.a. at Svendborg indeholder så mange unikke attraktioner, at det er risikabelt at hvile på laurbærerne. -Vi skal tiltrække mennesker med højere uddannelser, for at få det lave indkomstniveau op her i Svendborg. Understregede Hornemann, og lagde ikke skjul på nødvendigheden af at få skabt nogle rammer, som netop gør det attraktivt for denne målgruppe, at bosætte sig i Svendborg Kommune. Og netop i denne henseende er der en lang række gode og funktionelle perspektiver i Strategi Svendborg 2008 som brugbare redskaber til udarbejdelsen af Kommuneplanen.

Efter en mere detaljeret orientering fra Planchef Jan Carlsson, om planstrategiens procesforløb og videre forankring i kommuneplanen, fortsatte aftenen i workshops. Her skulle deltagerne ud fra et fiktivt signalement af en række borger, som dermed udgjorde forskellige borgergrupper, give bud på hvilke udfordringer kommunen og borgeren måtte blive stillet overfor i fremtiden. Dette kom der flere spændende tanker frem om. Her et par eksempler:
– En “kostskole” efter Citta Slow konceptet, hvor der sættes fokus på den sunde livsstil. 
– Bilfrie dage i bymidten, hvor unge f.eks. kunne køre på skate-boards i gaderne.
– Center for sundhed- og personlig udvikling. Flere sociale mødesteder.
– Et nyt hovedbibliotek med rekreative udefacilliteter
– Intelligente legepladser.

Der er som sparringspartner for kommunens videre arbejde med processen, nedsat fire selvkørende borgergrupper, som arbejder uden at kommunen sidder med ved bordenden. Disse arbejder med temaerne: kultur, sundhed- og fritid. Bosætning, bymiljø og lokalområder, samt erhverv og uddannelse. Gruppernes tanker og ideer vil blive præsenteret løbende her på mitsvendborg.

Har du kommentarer eller input til Strategi Svendborg 2008 kan de frem til 30. Juni 2008 indsendes til:

Svendborg Kommune
Kultur- og Planlægning
Ramsherred 5
5700 Svendborg
kulturogplan@svendborg.dk

Christian Dan Jensen

mitsvendborg@gmail.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php