Jagten på det gode liv

30. januar 2013

Omkring 23 unge og voksne fra de nordiske Cittaslowbyer besøger Svendborg i perioden fra den 31. januar til den 3. februar.

De unge mennesker i alderen fra 16 til 18 år skal være med til at beskrive ’Det  gode liv’ for unge mennesker.
I den sammen hæng skal de besøge Oure Gymnasie, Ollerup Efterskole, snakke med repræsentanter fra politiske ungdomsafdelinger, besøge Forsorgsmuseet, overvære en bokseturnering og sidste men ikke mindst lave mad sammen.

Med disse ingredienser i tankerne skal de unge mennesker ’koge en ret sammen’ og prøve at give deres opskrift på ’hvad det gode liv er’ når man er ung og bor i en Cittaslowby.


Deltagerne kommer fra Eidskog og Levanger i Norge, Falköping i Sverige, Kristinestad i Finland og Mariagerfjord Kommune, som bliver officiel Cittaslowby  til marts. Fra Svendborg er det unge fra Ungdomsskolen, der repræsenterer de unge her i byen.

De voksne deltagere i arrangementet arbejder til daglige med Cittaslow på forskellig vis. Det er f.eks. Ulf Grindgärd der til daglig er koordinator for Cittaslow i Kristinestad eller Knut Gustav Woie der er ordfører (borgmester) i Eidskog Kommune, medens Grete Ludvigsen er næringschef (erhvervschef) for Levanger Kommune. Fra Svendborg er det Karin Kjær, fra Svendborg Ungdomsskole, der er den gennemgående person. De skal tage opskriften på ’Det gode liv’ med til deres hjembyer og give den videre og udbrede ingredienserne i opskriften.
Projektet – Jagten på det gode liv, er et EU projekt under programmet ’Aktive Unge’. Det overordnede mål for Aktive Unge er at:

–        Fremme aktivt medborgerskab 

–        Fremme social samhørighed og tolerance i EU 

–        Fremme gensidig forståelse mellem unge i EU 

–        Fremme kvaliteten af europæiske ungdomsarbejde 

–        Fremme europæisk samarbejde på ungdomsområdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php