Svendborgmusik.dk

17. juli 2008


Det gamle som nye cover af Swingborg.
Coveret til vinylplade i 1981 blev lavet af Ulrik, Anne, Palle og Tove (yderligere info har ikke været muligt at fremskaffe) Coveret til Swingborg 2 er lavet af Trine Kirketerp  www.graflab.dk

På hjemmesiden www.svendborgmusik.dk kan du bestille cd èr med lokale kunstnere fra musikmiljøet i Svendborg.
Du kan bl.a. tilføje din cd samling Christian Søgård Trio, Håndswing og Jan Schønemann 
Også den populære Swingborg 2 cd kan købes på svendborgmusik.dk Swingborg 2 blev udgivet i 2006 i anledning af 25 års jubilæet for den første udgivelse af Swingborg, som blev optaget på hedengangne Kloster Moster i dagene 16. – 23. februar 1981. Swingborg 2 indeholder både de nye og gamle indspilninger af lokale kunstnere.

Den første udgave er med bl.a. Keld “To Loose” Andersen, Jens Lysdahl som senere modtog en Danish Music Award for en cd produktion, bassist Ole Dorf, pianisten “Skumme” og tekst af forfatter Josephine Ottesen.
Cd 2 indeholder et udpluk af Svendborgs musikliv anno 2006 og præsenterer lokale bands som Dyr i Drift, Aevis, The Beat, Klaus Baba, Crooning Carlos and the SoulDios of love og Divedaskdai. Enkelte kunstnere er medvirkende på begge cdèr og er dermed stadig aktive musikere i det Sydfynske musikliv.

Lidt om historien.
Den første Swingborg (som naturligvis var på vinyl) blev produceret af Fajabefa som stod for: Foreningen af Jazz-, Beat- og Folkemusik Amatører i Svendborg. Foreningen blev stiftet i 1976 og arrangerede bl.a. en del koncerter med lokale kunstnere. Der blev for eksempel arrangeret to dages festivaler i Christiansminde, “Festival i Engen”, som desværre gav underskud. Senere forsøgte foreningen sig med tilsvarende i Rottefælden i et samarbejde med Baggårdsteatret, og igen på Kloster Moster i slutningen af 80`erne.

Fajabefa skiftede senere navn til “Rytmisk Musik Danmark” og den lokale bastion er naturligvis at finde på toppen af Møllergade med Rytmisk Råstof på Harmonien.
Swingborg 2 blev således til i et lokalt samarbejde mellem Rytmisk Råstof, Svendborg Kommune, Dansk Musikerforbund, Svendborg Sparekasse og GRAFlab samt naturligvis en lang række lokale kunstnere, ildsjæle og kulturelt engagerede Svenborgensere.


Cd`en vidner om et særdeles aktivt musikliv i byen over de sidste 25 år og kan varmt anbefales til cd samlingen.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

5 svar til Svendborgmusik.dk

 1. Tom G.H.
  17. juli 2008 at 11:08

  Jeg husker tydeligt de gamle dage på Kloster Moster og på Engen i Christiansminde når Fajabefa holdt arrangementer. Dengang samlede man lokale bands og holdt marathonkoncerter fra om formiddagen, og til ud på natten. Det var dengang ikke nødvendigt at skulle have et topnavn for at trække folk til, her var man en del af musiklivet i byen, når der var disse arrangementer.

  Desværre mistede byen sit `verdenskendte´ musikspillested Kloster Moster, og en æra var forbi. Efterfølgende har Svendborg manglet et sådant spillested. I dag har man fået etableret nogle rigtig gode facilliteter på Harders, som i en lang udstrækning erstatter det gamle `Moster´. Desværre er Harders jo ikke et musikværtshus på samme måde som Kloster Moster var, da der ikke er samme bevilling, og ikke åbent til meget mere end godt midnat. Til gengæld er her fede lokaler, og gode orkestre som gir den gas på en ordentlig scene.

  Hvor er der dog mange steder i denne by, som overhovedet ikke er egnet til levende musik, men alligevel har det. Dengang betalte man for at høre et godt orkester, men så var der også både plads til at danse og bare stå på afstand og nyde bandet, hvis det var det man hellere ville.

  Jeg ved ikke hvad der i dag er på det gamle Kloster Moster, men mig bekendt er der ikke musikarrangementer. Bliver det brugt som udlejning af festlokaler? I hvert fald er det synd og skam, at disse helt fantastiske lokaler ikke længere bruges til det de er bedst egnede til – levende musik, med levende mennesker.

  Tom G.H.

 2. Bitten Knudsen
  19. juli 2008 at 10:59

  Swingborg er en fed cd. Den må du eje. Med den i cd samlingen får du også et klart billede af musiklivet i Svendborg over 25 år, og hvilken enorm udvikling her er. Man skal være mere end almindelig uopmærksom for ikke at kunne se hvilket helt fantastisk musikliv Svendborg kan byde på. Desværre må jeg give Tom ret i, at her mangler nogle ordentlige spillesteder. Her er masser af super gode bands men de spiller de forkerte steder, fordi her ikke er andre muligheder. Jeg har også lagt mærke til, at de rigtig gode orkestre spiller mere og mere sjældent her i byen, fordi der ikke er en ordentlig scene til dem. Ærgeligt for os, fordi så spiller de sikkert bare i andre byer, som kan tilbyde bedre.

  Så derfor kære restauratører og politikere, vær med til at fremme mulighederne for at lave nogle bedre musikscener i Svendborg. De skal nok blive brugt.

  Kærlig hilsen
  Bitten

 3. Anne
  19. juli 2008 at 14:12

  Når jeg går i byen i Svendborg eller andre steder, er det for at danse og more mig. Allerhelst til et super dejligt liveorkester. Dem er der mange af i Svendborg, men desværre er der ikke så mange gode dansesteder. På Citronen er der ikke til at danse ordentligt, og orkestrene her er også lidt kedelige. Strandlyst har gode bands, men slet ingen danseplads. Hansted og Kahytten er hyggelige værtshuse men med meget lidt plads også at danse på. De eneste steder man rigtigt kan udfolde sig er på Arne B. og på Harders.
  Jo, her mangler i høj grad et par ordentlige dansesteder til os som gerne vil ud og mærke musikken levende og ikke på et diskotek.

  Anne

 4. Oscar Mikkelsen
  19. juli 2008 at 20:21

  Jeg mener nu sagtens at man kan gå ud og opleve fede live-bands på Svendborgs godt nok små beværtninger. Ofte oplever jeg bands i størrelsen 3-5 musikere i den grad sætte fut i festen på ganske små steder. Og er der ikke plads på gulvet til at danse, har jeg også oplevet at både borde og bar er taget i brug.
  Men selvfølgelig er det ikke den optimale løsning, og jeg foretrækker da også at der er plads til at trykke den af på et dansegulv. Men så tænk lige engang på de stakkels musikere – det må da være dem som har det sværest når de nærmest spiller på gulvet sammen med publikum. Ja hvad ved jeg, det kan jo også være at de kan lide det?

  hilsen Oscar

 5. 5. oktober 2009 at 20:57

  Ja… Det er dejligt at musikken trives i Svendborg. Min hukommelse strækker sig ikke tilbage til de “kronede” dage med Kloster Moster… Men gennem de sidste par år har jeg nydt godt af den varierede musikscene som Svendborg stadig kan bryste sig af. For kort tid siden tog en kamerat og jeg til Fåborg og Ringe for at inspicere livescenen der, kun for at finde ud af at den er så godt som ikke eksisterende. Det kunne være rigtig interessant at finde ud af hvorfor det forholder sig sådan… Andre byer rundt om i landet præsenterer kun levende musik i samarbejde med handelstandsforeninger og værtshuse… er lysten til det levende og sprællende bare større i Svendborg? Eller er den kreative klasse i Svendborg bare mere insisterende? Hvem ved… Men godt gået Svendborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php