Riv det bare ned!

28. marts 2013

Hvad skal vi med vores bygningskulturarv? 
(Foto: mitsvendborg.dk)


Husene vi bor i, bygninger, pladser og landskaber er vore egne – men også vores fælles ansvar.
Betyder de gamle huse noget, eller skal vi rive dem ned? Og er de nye huse overhovedet bedre?

 

Foreningen for Bygnings- og Landsskabskultur for Sydfyn lægger op til en spændende aften sammen med AOF Svendborg torsdag d. 4. april. 2013 kl. 19.30 i Vestergade 23, Svendborg.

 

Hvad er bygningsbevaring god bygningskultur?
Hvad er det og hvad skal vi med de gamle huse? skal de rives ned for at give plads til nye bygninger? hvem skal bestemme? og hvorfor skal vi overhovedet gemme på det gamle?

De spørgsmål stiller arkitekt Mogens Victor Andersen, bestyrelsesmedlem i By og Land-Sydfyn og leder af Center for Bygningsrestaurering på Syddansk Erhvervsskole, når han indleder debat-aftenen om kulturmiljøer og kulturarv med eksempler på situationen i dag.

 

– Det handler om at kvalificere debatten og på den måde sikre, at der kan findes frem til de bedste løsninger også på lang sigt. De fysiske omgivelser er jo ikke nogle man bare ændre fra år til år. Det er store investeringer der har afgørende betydning for vores kultur og livskvaliteter. Det har både historiske og erhvervsmæssige dimensioner og interesser. Det er også oplevelser og udtryk for nutid og fremtidige oplevelser og adfærd, siger Mogens Victor Andersen, og tilføjer, at der med indlægget lægges op til en efterfølgende diskussion om emnet.

 

Arrangementet ligger lige i forlængelse af den årlige generalforsamling i By- og Land Sydfyn og er en del af hele ideen om at sætte fokus på Bygningskultruren her i 2013.

Bygningskultur 2013 er en række af arrangementer, hvor der sættes særlig fokus på vore byer, bygninger, bevaringsværdier og fredninger.

 

Entré 75,-kroner. Gratis afgang for medlemmer af Foreningen By og Land-Sydfyn.

Indmeldelse i By og Land- Sydfyn samme aften giver gratis adgang til foredrag og debataften, samt et gratis eksemplar af bogen: Bevaringsguide til bedre Byggeskik huse.

Se mere på www.byogland-sydfyn.dk, hvor du også kan se de øvrige arrangementer under Bygningskultur 2013

 

Om By og Land- Sydfyn
By og Land- Sydfyn er en aktiv forening, der deltager i debatten om vores fysiske omgivelser. Der er altid flere forhold man skal tage stilling til, både for at sikre at de værdier der er i form af bygninger, by og landskaber og de ideer der udfordrer de eksisterende kulturværdier. Det kan være en debat om Svendborg havns fremtid og status, eller skal vi erstatte dele af Svendborgs centrum med nye og højere bygninger? Eller hvad med husene på landet; det er historie, det er kultur, det er erhvervsliv og identitet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php