Frisør og blomsterbinder på samme tid

29. marts 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Du kan både blive klippet og få lagt en dekoreret og langtidsholdbar neglelak hos Signe Dam i FrisørGården på Sundbrovej 79. Og så kan du samtidig købe en flot buket blomster med hjem fra Gårdbutikken, som ligger på samme matrikel. Blomsterbuketterne binder Signe Dam selv, ligesom hun også selv passer frisør-salonen. Man må sige, at det er en kvinde med et drive udover det sædvanlige, som vi besøgte denne frostklare februar formiddag.

 

Vi bliver mødt med et stort smittende smil, da Signe Dam tager i mod os i døren til FrisørGården. I den bagerste del af huset er her indrettet en top-moderne frisør-salon, hvor Signe Dam driver sin forretning. Lige udenfor er der udsigt over markerne i de naturskønne omgivelser, hvor hun og hendes mand Nicolai for for halvanden år siden valgte at bosætte sig.

Husbonden driver også selvstændig virksomhed ved siden af et fuldtidsarbejde, og hjælper herudover til i Gårdbutikken.

Signe Dam har ingen ansatte. Hun klarer selv alt omkring både FrisørGården og Gårdbutikken, hvor sidstnævnte har åbent hele året lige bortset fra januar og februar måned.
– Det fungerer ganske fint. Jeg har ikke faste åbningstider, men på telefon 27 57 00 36 kan kunderne ringe hver dag mellem klokken 12 og 13 og bestille tid, forklarer Signe Dam, og smiler igen.

 

97 årig i frisørstolen
FrisørGården åbnede for et halvt år siden, hvor Gårdbutikken har eksisteret i et år. Og potentielle kunder til frisørstolen er der masser af.

– Jeg havde forud lavet en del resarch på hvor mange der egentlig tog ind til Svendborg for at gå til frisøren. Og det viste sig at ikke mindre end otte ud af ti tog turen, fortæller Signe Dam. Men det besluttede hun altså at gøre noget ved, og tog derfor skridtet og blev selvstændig frisør på Tåsinge.
– Hvorfor ikke holde kunderne på øen?. Jeg tilbyder hver 6. klip gratis, og det kan jo være en fordel om hele familien vælger at komme og blive klippet her hos mig, siger hun.

Signe Dam klipper alle mellem 0-100 år. Og det er mere end blot bogstaveligt talt.
– Jeg har en ældre dame på 97 år, som kommer fast og bliver klippet hos mig, fortæller Signe Dam.

 

Buketter fra en 50ér
Udover at passe kunderne i FrisørGården, så tager Signe Dam turen til Gasa i Odense tre gange om ugen efter friske blomster. Hun har buketter i alle størrelser, og helt ned til en halvtredser. Det er primært bundne buketter som sælges i Gårdbutikken, men der er også andre inden- som udendørsplanter i butikken. Og så kan man købe brugskunst.

– Det foregår ved høflig selvbetjening, så i princippet kan jeg passe mine kunder i frisør-salonen samtidig med at Gårdbutikken holder åben – og det har den alle ugens dage fra klokken 7-20, siger Signe Dam.

 

Neglelak der holder
Nu skulle man nok tro, at dagen måtte være fyldt op. Men ikke for Signe Dam. Udover de i forvejen mange gøremål med klip og blomsterbinding, så har hun nye projekter på bedding.

– Jeg er certificeret schellak forhandler af langtidsholdbar neglelak, og i forbindelse hermed så har jeg taget en masterpaint i negledekoration. Og så har jeg også mineralmakeup på hylderne i salonen. Det er et super godt makeup produkt, som er fri for parabener og allergifremkaldende stoffer, og som jeg gratis underviser i brugen af for mine kunder, fortæller Signe Dam, inden hun iler videre i dagens travle program.

 

Du kan læse mere om FrisørGården på www.frisorsignedam.dk

Et svar til Frisør og blomsterbinder på samme tid

  1. 10. juni 2013 at 17:15

    Herlig kombi!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php