Han laver tøsingernes gravsten

30. marts 2013


Torben Jørgensen i gang på værkstedet på Vesterballevej i Strammelse.
(Foto: mitsvendborg.dk)


Elvira Madigan og Sixten Sparre er blandt dem hvis sten har været på Torben Jørgensens værksted

 

AF PER VINCENT

 

Han har nusset, renset, pudset og gjort sig umage med arbejdet, for det er selvfølgelig en helt særlig opgave, når man er stenhugger på Tåsinge. Sixten Sparres og Elvira Madigans gravsten præsenterer sig som helt nye efter at Torben Jørgensen har givet dem lidt mere end en kærlig hånd.

Nu er de tilbage på plads på Landet kirkegård så enhver kan se dem efter renoveringen af det romantiske pars gravsted.

– Det hele har fået en tur. Jeg har renset og slebet selve stenen, og de smukke, gamle bogstaver er også blevet renset, så nu ser det hele fint ud igen, fortæller Torben Jørgensen med en vis stolthed. Det er trods alt en rigtig Tåsinge-seværdighed, han har haft fingre i.

 

Motorcykler og hjerter
Torben Jørgensen, der har sit værksted i Strammelse, er rigtig håndværker, og ind imellem tenderer hans arbejde ligefrem kunsthåndværk.

– En gravsten er ikke bare en sten. Det er noget personligt, og der er mange forskellige ønsker til hvordan den skal se ud. Farve, form og størrelse, selvfølgelig, men især teksten og udsmykningen og meget individuelt, siger Torben Jørgensen, og fortæller, at han for nogen tid siden lavede en bestilling på en gravsten der skulle pyntes med en motorcykel.

– Jeg har også netop lavet et granithjerte, og her kommer de to gamle kendinge, hammer og kantjern, virkelig i brug. Så er det man skal kende stenens åretegninger og struktur rigtig godt, for et forkert slag kan ødelægge det hele, understreger Torben Jørgensen.

 

Gravsten på pdf-fil
På mange af Tåsinges gårde er det stadig en tradition at finde gravstenen på marken, og når det sker, kører Torben Jørgensen ud og kigger på den. Når han kommer tilbage går han ikke i værkstedet, men til computeren. Han konstruerer en model af stenen med navn og dekorationer og sender det hele af sted på en pdf-fil.

– Jeg går meget op i, at folk er tilfredse med det arbejde jeg laver, og på her måde kan de få et godt indtryk af hvordan det hele kommer til at se ud, siger Torben Jørgensen, der kan fejre 10-års jubilæum den 1. maj.

 

www.stenhugger-fyn.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php