Øen rundt for fulde sejl

25. marts 2013Kapsejlads Tåsinge rundt – for alle der har en båd til rådighed


AF VAGN HANSEN

TØSINGEN har været i det maritime hjørne, og har fået en snak med Simon Kirk, der er medlem af Svendborg Sund Sejlklub – Danmarks ældste sejlklub. Simon Kirk er ikke medlem af bestyrelsen, men er fyldt af gå-på-mod.

Baggrunden til interessen er, at der ligesom i andre kapsejladser er nedgang i antal tilmeldinger.  Og det kan der være mange årsager til.
– Måske er der et generationsskifte på vej i sejlerlivet, måske er folk bange for at melde sig til kapsejlads eller måske har de slet ikke modtaget informationen, siger Morten Kirk.
Men i stedet for at kaste håndklædet i ringen og acceptere det, vil Morten Kirk slå et slag for at få flere med på turen rundt om Tåsinge, og udvider derfor med en ekstra dag med træning – en såkaldt Tune-up dag. Der er et håb om at komme ud til blandt folk, som ikke er med i en sejlklub.

Morten Kirk har blandt andet kontaktet Udvikling Fyn for at udvikle nogle lydfiler og 12-15 hot spots, som fortæller en historie om de forskellige udsigtspunkter på Tåsinge på turen rundt om øen. Der fortælles historier bl.a. om hvad der skete en gang og at det lige nøjagtig var der, det skete.

Flere vindere
– Kapsejlads er jo en gentlemen sport, hvor der kun er en vinder og det er den båd, der kommer først over målstregen, smiler Simon Kirk, og præciserer, at der er mange starter og da der er en vinder i hver start – så er der også mange vindere.

Kapsejladsen foregår søndag den 26. maj, og Simon Kirk har lørdag den 25. maj arrangeret en såkaldt Tune-up, hvor der øves på nogle korte baner, og der bliver et lille arrangement, hvor der bl.a. er mulighed for at stille spørgsmål.

Selve kapsejladsen forventes at vare 6-8 timer – afhængig af vejr og vind.

Prisen for kapsejladsen er 150 kr. og man kan så deltage både den 25. og 26. maj. Med i prisen er endvidere, at der er mulighed for at ligge sin båd i Rantzausminde Lystbådehavn fra fredag til mandag.

Der er online tilmelding på www.sss.dk.

Det bemærkes, at sejladsen har start ved Rantzausminde Sejlklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php