Piger og drenge skal ud

30. april 2013


(Foto: Thurø Spejderne)

 

Spejderliv er udendørs liv, uanset vejret. Det er sundt

 

AF PER VINCENT

 

Det foregår udendørs. Hele tiden.
Godt nok har de en dejlig hytte på Thurø Rev, men den bliver brugt så lidt som muligt, for det er udgangspunktet for spejderlivet, at det sker ude i naturen og ikke i sofaen.

 

Grænseløst
– Ja, vi er ude hele året, om det så regner eller sner. Vi bruger naturen alt det vi kan, for det er jo en af grundværdierne i spejderbevægelsen, og det er i høj grad med til at udvikle børn og unge, forklarer Bent Mortensen. Han er tropsleder.

– Alt det man kan lære ved at færdes i skoven og på stranden, det er næsten grænseløst, det er helt klart sundt med masser af frisk luft og fysiske anstrengelser, og ungerne elsker det, siger Bent Mortensen.

 

Respekt
Udfordringen er både fysisk og social fordi børnene og de unge mennesker, de er mellem seks og 23 år, lærer at respektere omgivelserne. Både naturen og de mennesker de er sammen med.

Og man lærer meget om sig selv, så spejderlivet gør en bedre til at samarbejde, og ikke mindst lærer børnene at tage et personligt ansvar.

 

Samarbejdets kunst
– En af vores styrker er, at vi kan rumme børn med mange forskellige færdigheder. Noget så enkelt som at rejse et telt kræver samarbejde, og her lærer de også at bruge hinandens færdigheder, understreger Bent Mortensen.

En gruppe med vidt forskellige børn kan lære, og se værdien i, at hvis man arbejder sammen med det man nu kan, så lykkes det også at nå målet.

 

Vi skal sove ude
Vi skal i gang med at bygge et shelter ved siden af hytten, som børnene skal overnatte i så de også er udendørs om natten. De synes, at det er sjovt at lave den slags ting, også fordi det er så anderledes i forhold til hvad de er vant til. Tænk sig at sove ude om natten. Det er da noget, siger Bent Mortensen.

 

Sommerlejr
Når nu spejderne har valgt at tilbringe stort set alle døgnets timer ude i naturen, betyder det samtidig, at der er rigeligt med plads til flere.

– Lige for tiden er der 60 børn og 15 voksne ledere, og der er gang i noget næsten hele tiden. Vi skal på en del ture til sommer, for eksempel skal vi på sommerlejr i Tyskland, og vi tager også en week-end til Egebjerghytten eller Naturskolen ved Skovmøllen. Vi samarbejder med Thurø Spejdercenter så vi også kan komme ud at sejle. Der er i den grad fuld gang i den, fortæller Bent Mortensen og tilføjer med et smil, at det på mange måder er bedre end skolefritidsordningen.

 

Du kan læse mere her: www.thuroespejderne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php