Vi cykler – det er vi fælles om!

6. maj 2013

Foto fra www.svendborgcykelkommune.dk

 

20 nye børnecykler skal give de til 3-7-årige i Svendborg Kommune en god og sjov start på deres liv som cyklister. Med kampagnen ’Vi cykler – det er vi fælles om!’ inviteres børnehaver og 0. klasser ud på Færdselsskolen for at øve sig i at cykle.

 

20 nye børnecykler til de mindste på Svendborg Kommunes Færdselsskole
Svendborg Kommune har en Færdselsskole, som børnehaver og 0. klasser nu også får mulighed for at besøge så ofte de har lyst.

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har indkøbt 10 løbecykler og 10 tohjulede cykler samt cykelhjelme, som skal stå på Svendborg Kommunes Færdselsskole, så børn i alderen 3-7 år også kan få glæde af skolen.

Alle børnehaver og 0. klasser i Kommunen har netop modtaget en invitation til at besøge Færdselsskolen, så ofte de har lyst, samt et inspirationshæfte med 20 cykellege, så børnene kan træne deres cykelkompetencer både i trygge rammer og gennem leg.  

– Vi er glade for, at vores nye cykler giver mulighed for at også kommunes mindste cyklister kan øve sig i at cykle på Færdselsskolen. Cykling er en færdighed alle kan have gavn af gennem hele livet – og så giver det sunde og glade børn, siger Masoum Moradi (løsgænger), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Svendborg Kommune.

 

Tegn, fortæl og vind en tur til Egeskov Slot
Når børnehaver og 0. klasser besøger Færdselsskolen eller udfører nogle af de 20 cykellege, har de mulighed for at deltage i en konkurrence. Ved at tegne en tegning, der illustrerer deres oplevelser på Færdselsskolen eller med de 20 cykellege samt svare på spørgsmål omkring cykling, kan de vinde en tur til Egeskov Slot.

De flotte tegninger og kreative børnesvar bliver udstillet på Centrumpladsen den 23. maj i forbindelse med afholdelse af den Nationale Cykelkonference i Svendborg, hvor der vil foregå en masse cykelsjov på Centrumpladsen. Her vil blandt andet blive sat en cykelbane op til fri afbenyttelse, og kl. 15.30 giver Naturamas husorkester ”Dyr i drift” koncert og spiller Svendborg Kommunes helt egen cykelsang.

 

Vinderen af konkurrencen vil også blive kåret på Centrumpladsen den 23. maj omkring kl. 15.30.

 

De større børn cykler også stadig…
Med kampagnen ”Trafiksundhed – vuffor d?” opfordres kommunens 6. klasser igen i år til at deltage i den årlige cyklistprøve, der er lavet af Rådet for sikker trafik. I prøven skal 6. klasserne både kunne bestå en teoriprøve og en praktisk prøve i trafikken. De to bedste fra hver klasse kan herefter deltage i en cyklistfinale som holdes den 4. juni på Politistationen i samarbejde med Politiet.

Læs mere om finale-arrangementet på www.svendborgcykelkommune.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php