Svendborg på førstepladsen som sikker cykel-by

18. maj 2013

Svendborg Kommune er Fyns bedste til at gøre børn og unge mere sikre i trafikken

 

Svendborg Kommune er Fyns bedste til at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Og Svendborg Kommune er blandt top 10 på landsplan. Det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, som vurderer, i hvor høj grad og i hvilket omfang kommunerne hjælper deres skoler med at skabe trafiksikre børn og unge.

 

– Det er svært ikke at være rigtig stolt af den meget fine placering. Det er et område, som vi gør meget ud af i vores kommune – og derfor er det også ekstra glædeligt, når andre anerkender vores indsats, fortæller en glad Flemming Madsen, formand for Udvalg for Miljø og Teknik i Svendborg Kommune.

 

– Vi ved, at de fleste trafikulykker blandt unge sker ti år efter, de har forladt skolen. Det er en meget alvorlig sag, og derfor er det også så vigtigt, at vi klæder vores børn og unge ordentligt på, når de skal ud i trafikken, fortsætter Flemming Madsen.

 

Det flotte resultat for Svendborg Kommune skyldes blandt andet,

– at skolernes arbejde med trafikplaner følges systematisk

– at der hvert år lanceres kampagner for at få eleverne til at gå eller cykle i skole i stedet for at blive kørt

– at skolerne i kommunen har en trafikplan

– at der blev lavet en skolevejsanalyse i 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php