Kulturløfte i Svendborg Kommune

23. juni 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)


”Kulturløfte i Svendborg Kommune – Fantastiske Fornemmelser” er resultatet af den proces, der har foregået siden oktober 2012, hvor åbne borgermøder har inviteret til dialog om en ny kulturstrategi for Svendborg Kommune.


– Vi er glade for det oplæg til en kulturstrategi, vi nu sender i høring, udtaler Bo Hansen, fungerende formand for Udvalget for Kultur og Planlægning. Det er et oplæg med stor borgerinddragelse, hvor afsættet var det kickoff møde, der blev afholdt i Borgerforeningen i oktober måned, arbejdet i de fire fokusgrupper og ikke mindst afholdelse af i alt fem borgermøder. Borgermøder, der blev planlagt i tæt samarbejde med lokale aktører og derfor fik forskellige forløb, men som har haft det til fælles, at der er kommet rigtig mange gode input fra borgerne, siger Bo Hansen og fortsætter: – Desuden har der været holdt to borgermøder for unge, da det er en gruppe, vi har ønsket at have ekstra meget fokus på i det her arbejde.

– Børn og unge er væsentlige bidragydere til det fælles kulturliv, fordi de er fremtidens kulturskabere og kulturbærere, siger han videre.

Dialogen med borgerne har tydeligt vist, siger Bo Hansen, at der i Svendborg Kommune findes et stort potentiale for kunstnerisk/kulturel udvikling og nyskabelse, og at det især er dette potentiale, kulturløftet skal understøtte, udvikle og styrke.

Oplægget er i høring i perioden indtil 11. august 2013, og det skal være mit håb, at rigtig mange borgere, vil forholde sig til det, slutter han.

Oplægget kan læses på www.svendborg.dk og input/kommentarer skal sendes elektronisk til kulturogfritid@svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php