Hjælp på vej til psykisk sårbare borgere

26. juni 2013

Formanden for socialudvalget Lars Erik Hornemann holder tale ved indvielsen af de renoverede lokaler hos Impuls Kursuscenter og Mødested.
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Impuls skal hjælpe psykisk sårbare borgere

 

Det handler om, at psykiske sårbare borgere nu får mulighed for at får hjælp til at få deres hverdag til at fungere bedre. Ny forskning viser, at når den enkelte borger selv er aktiv, vil vedkommende hurtigere få en hverdag, der kommer til at fungere optimalt

Tine Rudbech Lund, daglig leder af Impuls, er ikke i tvivl om, at borgere i Svendborg Kommune med psykiske lidelser nu får bedre muligheder for at blive hjulpet. Med de nyåbnede Impuls Kursuscenter og mødested i det tidligere Holbølls Minde Centeret er det ideen, at borgerne sammen med medarbejderne selv bliver en del af medarbejder-staben i huset.

Konkret betyder det, at de psykisk sårbare borgere arbejder i tre teams, der hver især står for driften af cafe, service samt kontor & kultur i centrets kursusafdeling.

– Det sket i tæt samarbejde med medarbejderne i centret. Netop borgere med psykiske lidelser har behov for at være en del af et fællesskab, og have følelsen af at bidrage med deres arbejdskraft for at få dagligdagen i centret til at fungere, forklarer Tine Lund Rudbech.

Formanden for socialudvalget Lars Erik Hornemann, (V), glæder sig over det nyrenoverede center.

– Vi har nu fået et sted med gode forhold for nogle af de borgere i Svendborg Kommune, der har behov for støtte i deres hverdag. Det er jeg glad for, siger han.

Kursuscenteret tilbyder kurser, der skal give borgere med psykiske lidelser viden og mulighed for at genvinde færdigheder, som de har mistet i forbindelse med deres sygdom.

Herudover arbejdes med såkaldte interesseorienterede kurser og netværksgrupper omkring livskvalitet og kreative tilbud. Kursusledere er borgere tilknyttet Impuls, ansatte og på sigt er der ønske om at inddrage frivillige. Kursister er borgere, der enten er tilknyttet et driftsteam eller har fået bevilget årskort af deres sagsbehandler.

Mødestedet Impuls har åbent tre dage om ugen – mandag, onsdag og torsdag fra kl. 15-20 samt om søndagen fra kl. 10-16. Her er mulighed for at deltage i socialt samvær, fællesspisning og at udvikle netværk.

Fakta:
Impuls Kursuscenter og Mødested er et tilbud for voksne borgere med sindslidelse. Det er en del af Svendborg Kommunes samlede Socialpsykiatri. 

Læs mere på www.svendborgsocialpsykiatri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php