Mad, mennesker – og meget mere

30. juni 2013

Torvet var i denne week-end forbeholdt sanserne – og ikke bilerne
(Foto: mitsvendborg.dk)

Se alle billederne


Svendborg sydede af sanser her i week-enden, hvor Kulinarisk Fødevaremarked igen omdannede bymidten til et mad-mekka af lækkerier.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

På trods af en mildest talt ret våd start, så var det en meget glad Kulinarisk Sydfyn boss, Mikael Hansen, mitsvendborg.dk talte med en time før portene blev lukket til årets kulinariske fødevaremarked i Svendborg.

– Jeg er igen i år en meget glad mand. Vi havde godt 6.000 mennesker, som trodsede regnen, og tog til fødevaremarked i Svendborg midtby lørdag, og jeg vil anslå, at når vi har fået talt det hele op, så lander vi på omkring 12.000 besøgende i år. Og så kan man som arrangør kun være yderst tilfreds, siger Mikael Hansen.

 

Marked igen i bymidten – ja tak!
Det er i år 13. gang at Kulinarisk Fødevaremarked afholdes i Svendborg, og tredie gang at det foregår i Svendborg Midtby. Det store marked har tidligere været afholdt på havnearealerne, men forrige år valgte man at rykke det hele op i området Centrumpladsen, Krøyers Have, Ramsherred og Torvet. Og også her udtrykker Mikael Hansen begejstring.
– Det er i de perfekte rammer at markedet ligger i midtbyen. Vi håber at det kan fortsætte sådan, lyder det fra Mikael Hansen, som dog ikke kan vide med sikkerhed om Kulinarisk Fødevaremarked kan foregå i bymidten til næste sommer. Her er arbejdet med det store byfornyelsesprojekt med omdannelsen af Torvet og Ramsherred efter planerne nemlig i fuld gang.

 

Udsolgt på hotellerne
Når der kommer tusinder af mennesker til Svendborg, som i de dage hvor fødevaremarkedet løber, så afspejler det sig også på andre dele af erhvervslivet. Således melder både Hotel Svendborg, Hotel Ærø og Hotel Christiansminde om alt udsolgt i denne week-end.
– Vi mærker tydeligt, at der er en øget interesse for Svendborg i en week-end som denne, hvor der er fødevaremarked, fortæller direktør på Hotel Svendborg, Tom Pelle.
– Hvor det tidligere var hovedsageligt fynboer, har vi nu væsentligt flere gæster fra flere forskellige steder i landet. Et arrangement som DM i grill, som tidligere har været afholdt i Tivoli i København, trækker nu folk til Sydfyn, siger Tom Pelle, og tilføjer at det ikke er Justin Bieber koncerter, hvor det hele peaker, at Svendborg har brug for, men vigtigheden af distinationsudvikling, som Kulinarisk Fødevaremarked er et godt eksempel på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php