Et langt liv med Søren Nielsen

6. september 2013


Søren Nielsen i sin VW – Karmann Ghia
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF VAGN HANSEN

 

Han har været dyrlæge det meste af sit liv i Landet, hvor han havde et kompagniskab med en anden dyrlæge på Tåsinge: ”Kong Peter” fra 1964-69. Dyrlægerne dækkede Tåsinge, Langeland og Sydfyn. Han har også arbejdet som ung i fem år som dyrlæge i New Zealand og herefter 3-4 år på Lyngby Dyrehospital. Og så elsker han veteranbiler og er havnefoged i Troense.
TØSINGEN tegner et portræt af Søren Nielsen.

Søren Nielsen bor en spytklat fra Svendborgsund og en spytklat fra havnen, hvor han arbejder som havnefoged. Jeg spurgte den 82-årige Søren Nielsen, hvad der gjorde at han var så frisk og fyldt med gå-på-mod.

– Man skal bestille noget, som f.eks. nu hvor du jeg er ved at klippe hæk og der er store udfordringer med niveauforskel og skrænter. Jeg måtte tilslutte mig og indrømme, at der var visse udfordringer. Det at klippe hækken var bare en detalje, siger Søren Nielsen, mens hans svinger hækkesaksen.

Søren Nielsen arbejder som havnefoged ved Troense Havn, hvor der især i sommerperioden jo typisk er mange lystbåde. Lønnen er på provision, men alligevel besøger han havnen hver dag uanset om det er sommer eller vinter. Han kan slet ikke lade være.

Og det er ikke en mand som blot fordi han har rundet de 80, sætter sig hen for at mimre i en stol. Næ, udover hans virke som havnefoged læser Søren Nielsen også korrektur og oversætter bl.a. for Dansk Veterinærtidsskrift, doktorafhandlinger og hovedopgaver.

– De unge er jo ikke længere så gode til at stave, siger Søren med et smil.

Og så reparerer han narkoseapparater som den eneste i Europa.  De fleste apparater kommer fra Tyskland, Østrig og Danmark.

 

– Der er rigeligt at se til, fortæller Søren Nielsen og siger eftertænksomt, at arbejdsdagen pt. er på 18 timer dagligt og han kender ikke til at holde weekend.
Han står tidligt op om morgenen og henter morgenbrød til sejlerne, og han står også for udlejning af cykler til samme. Det er Troenses borgere, der har skænket deres brugte/gamle cykler og Søren har sat dem i stand.
– Jeg har lært faget ved en cykelsmed som barn – vores genbo, forklarer han.
 

Passion for veteranbiler
Jeg spurgte med stor interesse ind til Søren Nielsen`s veteranbil. For sådan en har han nemlig også. Søren har hele sit liv ønsket sig en veteranbil og allerede som dyrlæge i New Zealand tænkte han næsten ikke på andet og startede opsparingen. Det endte med, at Søren Nielsen købte en ny VW Karmann Ghia Coupe, årgang 61 til 24.000 kr. 
På hjemrejsen fra New Zealand hentede hans søster ham i Genova i hans nye bil, som de kørte op gennem Europa i og her traf Søren sin kommende hustru. Søren`s kone var for et par år siden på højskole, hvor hun lånte bilen ud til to personer, som desværre smadrede bilen.

Herefter gik Søren med drømmen om en ”rigtig veteranbil”. Pludselig en dag var der et træf på Hotel Troense og der ankom 55 biler. Søren fortæller, at han stort set opholdt sig ved bilerne i et par dage inden det lykkedes ham at overtale en af gæsterne til at sælge ham en VW Karmann Ghia Cabriolet, årgang 62
– Den kostede fem gange så meget som min første ”veteranbil”, men så er det også en rigtig veteranbil, siger en entusiastisk Søren.

I dag henter han morgenbrød i sin VW Karmann Ghia, og kører hver aften ned og tager flag ned ved havnen.

– Jeg dropper flaget direkte ned i bilen, og bilen trækker ofte mange nysgerrige tyskere til, smiler Søren Nielsen, og tilføjer at han beredviligt svarer på alle spørgsmålene fra turisterne, og udpeger den kønneste pige til at hjælpe ham med at lægge flaget sammen. Tanken er at de nærmer sig hinanden. Og så afslutter han altid med at give et kys på kinden –  til stor fornøjelse for alle.

 

Søren Nielsen har to sønner, som har været henholdsvis dykker/-instruktør og pilot på Maldiverne. En af sønnerne har knyttet en kontakt til nogle unge piger, som har katte og prydfugle. Søren Nielsen fortæller med et smil, at han er teledyrlæge via skype og at han ofte stiller diagnosen over nettet. Søren Nielsen har flere gange besøgt pigerne på Maldiverne, hvor han typisk foretager 10-20 operationer per besøg.

Den ene af pigerne har aflagt Søren Nielsen et besøg og i den måned hun opholdt sig i Troense tog Søren hende med rundt til forskellige dyrlæger og hun er nu den eneste ”lokale dyrlæge på Maldiverne” – selvfølgelig altid med gode råd via Skype fra Søren Nielsen.

På sit seneste besøg til Maldiverne var der to tv-ansatte med på turen, som optog et program om kattene og besøg fra dyrlæge Søren Nielsen. Udsendelsen er blevet vist i dansk TV.

Et svar til Et langt liv med Søren Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php