Lær IT hjemme hos dig selv

12. september 2013


Rikke Starbæk Boilesen og Hans-Christian Kjær har fået en god ide.
(Foto:mitsvendborg)

 

Et Vindeby-par hjælper ældre med computerens mysterier

 
AF PER VINCENT

 

 

Om bare to år går den ikke længere uden en computer i huset.

Når du skal have fat i Fjernvarmen eller Skat eller Teknisk Forvaltning, skal du skrive til dem. Alt offentligt bliver digitaliseret, også Svendborg kommune, så hvis du ikke har en computer, skal du have en.

Og du behøver ikke at gå til hold-undervisning for at finde ud af hvordan den virker.

 

”Hjemme-hos” – computer
Trygge rammer og god tid kunne sådan set godt være et motto for www.lærit.nu , et nyt firma på Tåsinge med bare to medarbejdere, Rikke Starbæk Boilesen og Hans-Christian Kjær.

Mest Rikke Starbæk Boilesen, forretningsideen er nemlig, at hun på bestilling kommer hjem til de typisk ældre medborgere, der har brug for hjælp til at finde rundt på en computer.

 

50 gange
– Vi fik ideen til hjemmeundervisning, og så har vi brugt et lille års tid på at researche og udvikle. Ofte er det jo sådan, at når 15-20 mennesker bliver undervist på én gang, kan det godt være svært for nogen at følge med. Mange bliver simpelthen kørt bagud, og dem vil vi gerne hjælpe, fortæller Rikke Starbæk Boilesen.

Så det er helt enkelt: ring til Rikke, aftal en tid, og så kommer hun hjem til dig.

– Vi bruger den tid der skal til. Jeg er parat til at fortælle den samme ting 50 gange, smiler Rikke Starbæk Boilesen og siger, at netop mange ældre foretrækker en ”ude fra” i stedet for børnene og børnebørnene.

 

Kvalificeret lærer
E-mail, Netbank, at bestille rejser, videoopkald og mange andre nyttige ting er på programmet når Rikke Starbæk Boilesen tager rundt og underviser.

Hun er uddannet i it-kommunikation på Handelshøjskolen i Aarhus, så hun har den nødvendige, tekniske viden.

-Og Rikkes respekt for de ældre og hendes personlighed er i høj grad med til at fuldende projektet, siger Hans-Christian Kjær.

 

Vindeby, Veflinge og Vinderup
Han er partner, både i firmaet og privat, og han indrømmer gerne, at han var noget nervøs for at sætte det hele i gang.

– Rikke havde et rigtig godt job i Odense som hun sagde op for at gå helhjertet ind i det her, og jeg tænkte på hvad vi skulle gøre, hvis der ikke kom nogen kunder på den her side af jul. Der skal jo stadig penge i kassen, men min frygt er gjort til skamme. De første åbningsuger var fuldt besat, så vi er kommet fint fra start, fortæller Hans-Christian Kjær.

De to har allerede aftaler med tre lokale pengeinstitutter om at hjælpe kunderne, de har kontakt til flere kommuner, og det stopper ikke her.

– Svendborg er et pilotprojekt, og vi er ved at forberede os på en udvidelse til hele Fyn og Jylland. Vi har masser af kontakter, så hvem ved? Hvis det virkelig bliver den succes, som det tyder på, er vi parate til at gå videre, siger Hans-Christian Kjær.

 

www.lærit.nu 
tlf 60 12 19 56

Et svar til Lær IT hjemme hos dig selv

  1. ole hilsberg
    11. december 2018 at 18:31

    kan du hjælpe med at flytte data fra en IPhone til en ny IPhone 6?
    hilsen Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php