Svendborg glad for Svend

29. august 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg er ikke Hollywood. Svendborg er heller ikke Cannes.

Nej, Svendborg er Svendborg. Men når det handler om film og filmpriser kan den sydfynske hovedstad uden problemer matche de to mere kendte byer.

– SVEND13 – Danmarks Film og Kulturdage – er et initiativ, som for alvor har sat at sætte Svendborg på filmstrimlen. At se de mange svendborgensere, der deltog i festlighederne omkring uddeling af Svend-priserne, viser at vi har ramt plet med det nye koncept, siger borgmester Curt Sørensen, Svendborg, dagen efter at Torvet i Svendborg var proppet med svendborgenser, der bl.a. fejrede at fynskfødte Trine Dyrholm blev kåret som årets kvindelige skuespiller.

Han glæder sig over de mange aktiviteter, som SVEND13 har sat i gang i hele byen.

– Især fordi det viser den mangfoldighed, som er målet med SVEND13. Der har været noget for de mindste børn. Der har været aktiviteter for de unge. Der har været tilbud for de voksne. Der har været tilbud for filmelskerne. Kort sagt byen har summet af aktiviteter – hvor den røde tråd – eller den røde løber, der har været lagt ud i gågaderne – har været, film og kultur. Det er jeg glad for både som borger og som borgmester i Svendborg, siger Curt Sørensen.

Den sydfynske borgmester er overbevist om, at SVEND13 har lagt fundamentet til, at Svendborg skal være Danmarks filmby nummer et.

– Som borgmester glæder jeg mig over, at SVEND13 bliver endnu et af de kulturelle fyrtårne på Fyn. SVEND13 ligger smukt i forlængelse af FilmFyn, som Svendborg Kommune sammen med de andre sydfynske kommuner stod fader til. Derfor ser jeg allerede nu frem til en SVEND14, understreger Curt Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php