TØSINGEN september magasinet på gaden

31. august 2013

Download TØSINGEN 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN

 

Er du egentlig klar over at langt de fleste gode lokalhistorier fra Tåsinge læses her i TØSINGEN? Og at mange af dem faktisk bliver til fordi tøsingerne selv giver os et praj om, hvad der kunne være et godt emne til en artikel fra øen?

 

”Vi er her på redaktionen altid meget interesseret i at høre om de gode historier. Og vi er specielt begejstrede for at høre dem fra øens egne beboere – hvem ellers?

 

Det har vi også gjort denne gang. Her lidt om indholdet.

TØSINGEN portrætterer en kendt dyrlæge fra Landet, som i dag fungerer som havnefoged i Troense – og som både reparerer narkoseapparater, og har en forkærlighed for veteranbiler.

Formanden for Tåsinge forenede Boldklubber, Jesper Piil Thomsen, er en glad mand. Og det er han fordi, han har fået solgt 1815 stk. medejeraktier til en ny kunstgræsbane til boldklubben. 3,1 million kroner er det blevet til i alt i sponsorater og donationer. Så til efteråret er der etableret 8000 m2 plastikstrå lige bag Tåsingehallen, som der kan dyrkes idræt på hele året.
Det startede egentlig som pensionat, og hed Park Pavillonen frem til 1965. Så kom den store ølstrejke, og så blev stedet ironisk nok til en krostue med navnet Davids Kro. Her blev serveret øl og etableret minigolfbane og Tåsinges første billardbord så dagens lys. Først i 1987 skiftede stedet navn til det vi kender i dag: Café Øret. Vi fortæller historien.

 

Mellem Svendborgsundbroen og Spodsbjerg kører omkring 17.000 biler i døgnet, og frem til 2020 stiger trafiktætheden med 40 procent. I 2021 åbner Femern-forbindelsen.
En ny motortrafikvej over Tåsinge ligger på tegnebordet. Hvor langt er man i udviklingen? og hvad siger politikerne, erhvervslivet og turistbranchen?

 

’Barn af Tåsinge’ hedder den artikelserie, som skribent Bo Hansen starter i denne udgivelse af TØSINGEN. Serien skal handle om mennesker, som er opvokset på Tåsinge, men sidenhen er flyttet for at gøre noget særligt eller anderledes. Første historie er om Jacob Skriver, som altid har sat naturen over alt andet.

 

Vi har også besøgt det unge Vindeby-par Rikke Starbæk Boilesen og Hans-Christian Kjær, som har fået en god ide. De har startet Tåsinge-virksomheden lærit.nu, som handler om, at man på bestilling kommer hjem til de typisk ældre medborgere, der har brug for hjælp til at finde rundt på en computer.

 

Per Vincent har – igen fordybet sig i de lokalhistoriske arkiver, og fortæller denne gang hårrejsende historier om ekstrem vold og mord på Tåsinge i 1700-tallet.
Og gruen slutter ikke her. Vi har nemlig også gys med hekse, spøgelser, spindelvæv og ækle  edderkopper med i TØSINGEN denne gang, når vi går bag om Horrornights – som er tilbage på Valdemars Slot til oktober.

 

God fornøjelse

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php