Ny fælles webportal for energilandsbyer

30. august 2013

 

Den 28. august blev en fælles webportal for energilandsbyer i Svendborg, Esbjerg og Sønderborg Kommuner lanceret. Portalen findes på adressen: www.voresenergiby.dk.

 

– Flere og flere borgere og byer får mod på selv at gøre en forskel, og vi vil gerne være med til at understøtte den udvikling, fortæller klimakoordinator Charlotte Vesterlund McAinsh fra Miljø og Teknik i Svendborg Kommune. En vigtig funktion på portalen er et forum, hvor man kan udveksle erfaringer med hinanden og stille spørgsmål om alt fra delebilsordninger over solceller til klimavenlig mad.

– Vi håber på den måde, at flere bliver inspireret til at gøre noget for klimaet og på den måde bidrage til Statens og kommunernes mål om at nedbringe vores CO2-udledning markant inden 2020 siger Charlotte Vesterlund McAinsh. Mange gange kan de tiltag, som gavner klimaet også spare penge, og på den måde kan man opnå et større rådighedsbeløb.

 

– Går man med planer om at lave energisparetiltag i sit eget hus eller blot søger inspiration og viden om andres erfaringer på energiområdet, kan man med fordel bruge www.voresenergiby.dk lyder opfordringen fra Charlotte Vesterlund McAinsh.

 

Charlotte Vesterlund McAinsh forklarer, at Portalen er resultatet af et samarbejde mellem de tre kommuner, som alle har igangsat eller understøtter projekter i landsbyer med fokus på klima og energi. Den er et redskab til alle borgere og lokalsamfund, så de nemt kan finde inspiration og information om nye initiativer, som kan gøre deres bolig og levevis mere bæredygtig og klimavenlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php