Tag hensyn til arbejdet i skoven

29. september 2013

 

Turen til kommunens skove kan i øjeblikket byde på et møde med store maskiner som arbejder i skoven.

 

– Vi har gang i skovarbejde, der skal sikre en sund skov og skovgæsternes adgang. Det betyder at man i skovene kan møde store maskiner og folk med motorsav, der er i gang med af fælde træer i skovene, forklarer Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard.
Det er vigtigt at du på din tur i skoven tager hensyn til arbejdet i skoven, ved at holde god afstand til maskinerne og respekterer anvisninger. Enkelte skove vil kortvarigt være helt lukket for færdsel, mens maskinerne arbejder. Det er nødvendigt for at undgå farlige situationer for publikum. Det vil fremgå af skilte ved indgangen til skoven hvis der er lukket for færdsel.

Meget af arbejdet går ud på at fælde en del af de unge træer, for at give plads til, at de blivende træer kan udvikle sig til store flotte træer. Samtidig bliver der fældet en del langs med veje og stier, for at gøre disse mere fremkommelige for færdsel. Størstedelen af det træ som bliver fældet, bliver brugt til flis. Der bliver også fældet en del asketræer, som er ramt af sygdommen ”Askens toptørre”, og derfor har en masse døde grene. Træerne bliver fældet nu, mens træet kan sælges.

Svendborg Kommune beklager de gener arbejdet i skovene vil medføre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php