Maritimt Center bød på verdensklasse-musik

25. september 2013

Den amerikanske sangerinde Patti Austin optrådte onsdag aften i Svendborg sammen med DR Big Bandet
(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

DR Big Bandet lagde Maritimt Centers pakhus ned sammen med den amerikanske sangerinde Patti Austin

 

Se billeder fra koncerten

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det behøver ikke at være kedeligt, sådan en regnfuld onsdag septemberaften i Svendborg. For eksempel kiggede DR Big Bandet lige forbi Maritimt Centers stemningsfulde pakhus på havnen, og holdt halvanden times eksklusiv koncert. Og det gjorde de sammen med blandt andre den grammy-vindende amerikanske sangerinde Patti Austin og verdens bedste kvindelige beatboxer Butterscotch.

 

Det blev en oplevelse ud over det sædvanlige, da DR Big Bandet mellem tovværk, tønder og gamle sejl i Maritimt Centers pakhus onsdag aften viste, hvordan rigtig bigband-musik skal leveres.
DR Big Bandet er flyttet ud af Koncerthuset i København for at give fire eksklusive koncerter rundt om i landet. På Fyn faldt valget altså på Maritimt Centers pakhus på havnen.

 

Verdensnavn i pakhuset
Pakhuset står stort set, som da det blev bygget i 1872, og de rå bræddevægge og solide bjælker giver en fantastisk akustik i rummet. Men selv om der året igennem er et væld af forskellige arrangementer i pakhuset, er det første gang, at Maritimt Center får besøg af et verdensnavn som Patti Austin.

Hun har 17 solo albums bag sig, optrådt sammen med navne som Michael Jackson og George Benson. Hun har vundet en grammy for “Best Jazz Vocal Album”, og så er hun en fabelagtig performer.

– Jeg ved overhovedet ikke hvor jeg er henne, men det er en smuk by jeg i aften skal optræde i, sagde den 63 årige amerikanske jazz-sangerinde – med et glimt i øjet, da hun godt 45 minutter inde i koncerten entrede scenen sammen med bigbandet.
Patti Austins enestående engagement og en kæmpe kærlighed til jazzen i almindelighed – og George Gershwin i særdeleshed, satte sit tydelige præg på koncerten, og omdannede det snart 150 år gamle pakhus til noget der lignede en jazz-klub.

 

Beatboxer – værsgo..
Med til koncerten var også den amerikanske beatboxer Butterscotch, der overraskede alle med sin helt enestående evne til at lave meget overbevisende trommerytmer med munden. Og ikke nok med det – hun mestrede også lige en trompet samtidig med at hun sang George Gershwin klasikkeren ‘Summertime’ – alt uden et eneste instrument udover sin mund.

Billetterne, som kostede 220,- kroner, var revet væk til koncerten.

 
Fakta om DR Big Bandet
DR Big Bandet er et dansk jazzbigband, der blev stiftet i 1964 af Danmarks Radio og delvist finansieret af Statens Musikråd. Orkesteret har gennem en årrække samarbejdet med mange internationale kunstnere, som f.eks. Miles Davis og Dizzy Gillespie.

Til koncerten i Maritimt Centers pakhus i Svendborg bestod bigbandet af 16 mand og to kvinder på henholdsvis fem saxofoner, fire basuner, fem trompeter, en guitar, en bas, en trommer og en pianist.
Dirigentstokken blev ført af Steen Nikolaj Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php