Ny film: ’Mit liv – tilbage til hverdagen’.

30. september 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Kommune præsenterer:

En film om alt det gode kommune tilbyder borgere med kroniske sygdomme.

 

– Svendborg Kommune har et af landets bedste tilbud til borgere med hjertekarsygdomme, KOL, diabetes og kræft – når vi selv skal sige det, siger Masoum Moradi, medlem af De Radikale Venstre og formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.
– Derfor har vi fået lavet flere små film, der fortæller om tilbuddet, ’Mit liv – tilbage til hverdagen’.

 

Formålet er at borgerne og deres pårørende får kendskab til tilbuddene på en anden måde end de traditionelle foldere.
Filmene kan man se på YouTube, www.sundhed.svendborg.dk/film og på Svendborg Kommunes facebook-profil.

 

– Vi synes, at det tilbud vi har til borgere med kronisk sygdom er så godt, at vi gerne vil udbrede kendskabet til alle borgerne i Svendborg Kommune. Derfor har vi også fået lavet en biografudgave af filmen, som vil blive vist i Scala hele efteråret og hen over julen, forklarer Masoum Moradi.

 

En af hovedpersonerne i filmen er Helle Withen. Helle har deltaget i ’Mit liv – tilbage til hverdagen’ og har haft kræft.

Helle siger, at filmen har et vigtigt budskab.”Det er vigtigt at få fortalt, at man kan komme videre og få et godt liv, på trods af en alvorlig sygdom.”

 

Formålet med ’Mit liv – tilbage til hverdagen’ er at ruste borgere med hjertekarsygdomme, KOL, diabetes og kræft til at leve et godt liv med deres kroniske sygdom.

 

Helle Withen fortæller om, hvad hun har fået ud af at deltage i Svendborg Kommunes tilbud:

– For det handler om at være nærværende i det man gør, har jeg lært. Pludselig kan dagligdagens trivialiteter være hyggelige. Opvask, strygetøj og lignende skal ikke ødelægge mit gode humør, siger Helle Withen, som gennem kurset også har lært at have det godt i sit eget selskab.
– Jeg er begyndt at tage cyklen. Det betyder, at jeg har tabt 7 kg. – det kan mærkes! Cigaretterne er ikke lagt helt på hylden, men forbruget er sat ned og sidst – men ikke mindst – har jeg min familie, som jeg er kommet tættere på. Alt sammen er produktet af, at jeg på mestringskurset fik nogle værktøjer til at hjælpe mig igennem den krise, det er at få konstateret en sygdom, der ryster én, så man ikke selv kan finde ud af hvad man skal gøre. På kurset passer de på én og bærer én frem, så man selv kan komme videre, når kurset slutter, siger Helle Withen.

 

Mit liv – tilbage til hverdagen er et trænings- og uddannelsestilbud til borgere med hjertekarsygdom, kræft, diabetes og KOL. De fleste aktiviteter foregår på Ollerup Plejecenter og sammensættes ud fra, hvad der passer til den enkelte. Aktiviteterne omfatter samtale med sygeplejerske, træning, mestringskursus, undervisning om kost, ergoterapi og rygestopkursus.

 

Indsatsen udvikler sig hele tiden og det næste skridt vil være at styrke indsatsens sammenhæng med sygehus, egen læge og det øvrige samfund, fx patientforeninger.

 

Se filmene på www.sundhed.svendborg.dk/film

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php