Første skridt i retning af ‘Den maritime Byhavn’

8. oktober 2013

Illustration fra forslaget til udviklingsplanen ‘Den Maritime Byhavn’

 

Alle skal kunne være med til at diskutere havnens fremtid. Derfor åbner Svendborg Kommune på fredag den 11. oktober kl 14 en udstilling om et forslag til Udviklingsplan for Svendborg Havn. Udstillingen kan ses i info-containeren, som er blevet flyttet fra Torvet ned på Jessens Mole.

 

Styregruppen for Den Maritime Byhavn har netop sendt et forslag til Udviklingsplan til politisk behandling i byrådet.

Download forslaget til udviklingsplanen ‘Den Maritime Byhavn’

 

– Jeg synes, at forslaget til udviklingsplan rummer rigtig mange gode og konkrete bud på hvordan havnen kan udvikle sig – som et sted hvor erhverv kan vokse, hvor der bliver fantastiske muligheder for bosætning og hvor Svendborgs unikke kulturliv kan udvikle sig i helt nye retninger, siger borgmester Curt Sørensen, som er formand for den styregruppe der har udarbejdet forslaget til Udviklingsplan. 

– Det er ingen hemmelighed, at fremtiden for Svendborg Havn har været diskuteret længe. Nogle vil sikkert sige for længe. Men for os har det været vigtigt, at beslutningerne om fremtidens havn er sket med størst mulig åbenhed og politisk opbakning i byrådssalen. De fleste svendborgensere har en holdning til, eller en interesse i udviklingen af havnen. Heldigvis fristes man til at sige. Det handler om vores fælles fremtid. Der er fantastiske potentialer i Svendborg Havn. Men det kræver, at vi sætter dem i spil, lægger en strategi, – og følger den, siger borgmesteren.

 

Når forslaget til Udviklingsplan er behandlet i byrådet den 29. oktober bliver det sendt i høring i november-december. Her har alle mulighed for at kommentere forslaget og evt. gøre indsigelser. Efter høringen bliver alle indsigelser samlet sammen og indgår i byrådets behandling af den endelige udviklingsplan. Man kan dog allerede nu inde i containeren aflevere hurtige kommentarer og indspil på post-its, som  bliver samlet sammen løbende.

 

Borgmester Curt Sørensen åbner udstillingen fredag den 11. oktober kl 14 i info-containeren på Jessens Mole (nær Helges anløbssted). 
Herefter vil udstillingen være åben dagligt fra 10:30 – 17:30 så længe der er offentlig debat om udviklingsplanen i efteråret 2013.

5 svar til Første skridt i retning af ‘Den maritime Byhavn’

 1. Brian Jacobsen
  8. oktober 2013 at 14:01

  Jeg har længe fulgt med i diskussionen om fremtiden for Svendborg Havn og jeg må helt klart tilslutte mig koret, der siger at der skal ske noget – noget radikalt – noget visionært – også selvom jeg ikke længere er bosat i 5700, men jeg har min daglige gang i byen og føler mig stadig som “indfødt”.

  Svendborg Havn er for mig at se mere eller mindre død i 10 ud af årets 12 måneder – og det er synd. Synd for de erhverv der trods alt stadig er tilbage i det område – og det er som om at de døde perioder smitter af på resten af byen op i mod centrum. Havneturismen er for mig at se stærkt nedadgående i de seneste 10-15 år. Der var engang hvor bådene lå “i lag” i havnebassinet – det ser vi ikke så meget mere. Lystbådehavnen er sågar helt død. Det er nærmest kun et par lokale fastliggere, der præger det område.

  Noget skal ske – for havnen og ikke mindst for Svendborg. Sidste år besøgte jeg Kiel i det nordtyske og kunne med egne øjne se, hvor meget de har ændret på deres havneområde. Sikke et “view” og sikke et leben det område nu har fået – fra at have været et snusket og kedeligt område.

  Jeg håber virkelig at der vil blive støttet op om disse initiativer til gavn for alle i byen. Ønsker man forbedring – skal man også være villig til forandring.

 2. Beth H.
  8. oktober 2013 at 19:41

  Super spændende – ikke meget Nyborg over den udviklingsplan.
  Kampen mellem byerne om at tiltrække og fastholde nye beboere kører for fuld udblæsning. Hver by forsøger selvfølgelig at fremhæve netop deres kvaliteter og tilbud.
  I Svendborg har vi valgt at slå os op som cittaslow med egen cittaslowbydel, fint nok men
  helt ærligt når man skærer ind til benet tilbyder vi boliger på en åben mark, i en by uden de helt store jobtilbud. Et tilbud de fleste kommuner kan matche.

  Måske skulle man prøve at tilbyde noget de andre ikke har, det kunne være muligheden for at bo midt i byen, i en helt ny og moderne bydel, tæt på butikker, cafeer, biograf, skoler, handelskole, gymnasiumsvømmehal, havn og badestrand og måske endda nyetablerede arbejdspladser alt sammen inden for 1000 meter. (sådan cirka!)
  Uden sammenligning iøvrigt – men alligevel – kunne man jo hævde at det kun er byer som København og Århus der med stor succes kan tilbyde tilsvarende.
  Vi tilbyder også super attraktivt beliggende erhverslejemål, nye klynger hvor det er muligt at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft. Ikke noget med barmarksgrunde i et dødsygt erhverskvarter.Mange firmaer arbejder med tjenester og rådgivning og har ingen synlig vare at fremvise, de ønsker måske netop derfor et meget synligt profileret lejemål.
  Det kan være nyt og moderne eller emme af historie indrettet i en gammel kornhal eller lign. Svendborg trænger til et unikt projekt som kan trække os ud af dødvandet, hvis ikke vi gør noget, ender vi som den fynske landsby 2, hyggelig at gå på opdagelse I, men ikke et sted man gider at bo.
  Beth H.

 3. Lars B. Jensen
  9. oktober 2013 at 10:58

  Gammel vin på nye flasker – same shit different day

  En udviklingsplan fuld af konflikter, og uden andre løsninger end at bortvise dem man ikke vil lege med.

  Boliger, en støjende busterminal og 3 støjende færger lyder som en blanding som ikke er forenelig på sigt. P&S og DLG støjer periodisk og er et stort problem for udviklingen, men hvad med de andre?

  Udviklingsplanen er rent valgflæsk, og intet er forandret i forhold til 2 scenarier – Et valg.
  Kulturaktiviteter, kreative fag, kontorerhverv, kajakker i havnebassinet og uddannelsesinstitutioner med stærk omskiftelige fremtidsudsigter er fundamentet i byrådets bedste bud på en udviklingsplan.

  Jeg trøster mig med, at det er version 1, og kommunalvalget venter ret forude. Så kommer der sandsynligvis en stærkt revideret version 2.

 4. Hans Nørgaard
  13. oktober 2013 at 06:19

  De blå kedeldragter er jo pludselig blevet højeste mode blandt politikerne på Borgen, så vi har da lov at håbe at moden også forplanter sig til det sydfynske?

  • Lars B. Jensen
   18. oktober 2013 at 16:14

   Det er nok tvivlsomt.
   Borgmesteren er stol af Svendborg kommunes største arbejdsplads – Svendborg kommune. Det burde i sig selv give stof til eftertanke.

   Blå kedeldragter og håndværksfag er ikke eksisterende i størstedelen af byrådspartierne. Uddannelsesinstitutioner og de kreative erhverv på Fremtidsfabrikken er Sydfyns fremtid. Måske er det på tide at satse på at skabe arbejdspladser til dem som er FÆRDIGE med deres uddannelse, så de havde en grund til at blive boende og så hælde lidt skattekroner i kommunekassen.
   Måske ikke så underligt at mange byrødder har den holdning, for mange af dem har kun fået løn fra en offentlig kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php