Man kan godt krumme tæer i sandaler

10. oktober 2013


Er det sådan Svendborg skal brandes?
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg er meget mere end stokroser, frilandsgrise og bølgeskvulp

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Sydfyn kom på landkortet i april måned, da Fremtidsfabrikken lancerede filmen ’Sydfyns Style’, hvor fire fynske borgmestre danser og synger om, hvor herligt her er på Sydfyn.
Filmen var egentlig blot en velkomstfilm til en event i Fremtidsfabrikkens Boost-uddannelsesforløb, men gik lynhurtigt viralt, og i løbet af et døgn havde den fået 130.000 visninger på YouTube.

I august måned kom så 2’eren til den meget omdiskuterede film fra det sydfynske – Sydfyns Style 2. Men til forskel fra 1’eren var nummer to film tænkt som en branding-film om Sydfyn, der skal sætte Sydfyn på Danmarkskortet.

Fremtidsfabrikkens hensigt med Sydfyn Style 2 er at sætte nye standarder for, hvordan man arbejder med branding af et område.

“I dag er det ingen sag at få omtale – kunsten er at håndtere omtalen og styre den i den rigtige retning”.

 

‘Dårlig omtale er bedre end ingen omtale’, lød en af rejsekongen Simon Spies’ talemåder. Og dem havde han mange af. Det er svært at lægge arm med Simon Spies, for han havde det format og den karakter, som skulle til for at kunne ‘tillade’ sig at slå ud med armene, som han gjorde. Man skal altså kunne stå inde for indholdet i sine armbevægelser, ellers bliver man ikke taget seriøst.

 

Lalleglade provinsielle tågehorn
Jeg har set begge Sydfyns Style-filmene gentagne gange for at finde tråden og meningen med budskabet i dem. Og hver gang må jeg spørge mig selv, hvorfor det lige er, at Svendborg og Sydfyn absolut skal fremstilles som lalleglade provinsielle tågehorn med hvide tennissokker i sandalerne og med en overdreven fynsk bondedialekt, der siger: ‘Her ær så hyg’ligt’.
Er det sådan, vi identificerer os? Er det det indtryk, vi ønsker at signalere udadtil? Er det Svendborg?

 

Gad vidst om den kreative iværksætter, om denne sidder i København, Aarhus eller for den sags skyld i Berlin og ser Sydfyns Style-filmen på nettet, tænker:

‘Jamen, det er jo lige præcis her, jeg skal flytte til. Her må der vrimle med innovativt tænkende mennesker, i en by hvor det ene fremtidsorienterede projekt efter det andet føres ud i livet’.

 

Kom nu ud i krogene
’Vi skal brande os på dem, vi er – og ikke på det, vi gerne vil være’,
hørte jeg en sige, da Fremtidsfabrikken på en konference i august lancerede Sydfyns Style 2. Jeg kan ikke være mere enig. Hvorfor gør vi det så ikke?

 

Svendborg og Sydfyn er meget mere end stokroser, frilandsgrise og bølgeskvulp. Og sydfynboerne har meget mere indhold af høj karakter at byde på. Det er let at få øje på – hvis man ellers gider bevæge sig bare en smule ud i krogene.

Svendborg har et sprudlende kulturliv 365 dage om året. Her er eksperimenterende som traditionelle teaterscener for både børn og voksne. Her er et rigt og mangfoldigt musikliv med live-musik alle tænkelige steder. Byen har en undergrundskultur, hvor det forudsigelige aldrig får fodfæste, og konstant spirer nye spændende kunstnermiljøer frem overalt.
SIMAC er den førende maritime uddannelsesinstitution i Danmark. Og den ligger i Svendborg. 140 virksomheder i kommunen er knyttet til ’det blå’ – altså maritime erhverv. Et kæmpe vækstpotentiale. For ikke at tale om hele oplevelsesøkonomien i det maritime Sydfyn.
Svendborg er litteraturfestival, Kulinarisk Fødevaremarked, Film- og kulturdage, Brecht festival, cykelby, street-art, kunsthåndværkere, driftige erhvervsfolk, basketball og håndbold på højt niveau, Cittaslow, kulturarv, specialforretninger, byrumsfornyelser, Tankefuld, havnemiljø, skov og strand, inspirerende etniske medborgere, mennesker med meninger, og selvfølgelig er her også dem med hvide tennissokker i sandalerne. ’Her ær jo så hyg’ligt’.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php