Branding er også politik

12. oktober 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Om ikke så længe bliver branding en helt personlig sag for de lokale politikere. Vi skal i stemmeboksen tirsdag den 19. november for at vælge et nyt byråd, og mitvendborg.dk har stillet fire sandsynlige borgmesterkandidater fem konkrete spørgsmål.

 
AF PER VINCENT

 

 

FIRE POLITIKERE – FEM SPØRGSMÅL

1: Nævn de tre bedste brands.

2: Hvornår ser vi byggekraner på havnen?

3: Hvornår får vi et p-hus i bymidten?

4: Hvad er din absolutte topprioritet?

5: Hvilken type kultur foretrækker du?

 

Finn Olsen – Svendborg Lokalliste:
1: Vores beliggenhed og naturen. Den gamle middelalderhandelsby, som er attraktiv, og så de gode muligheder for at bygge videre på et dynamisk erhvervsliv, der skaffer arbejdspladser.

2: Der kommer ikke byggekraner på havnen! Vi vil ikke have boliger på havnen, men en lystbådehavn og et større kulturliv på Frederiksøen.

3: Der kommer absolut ikke noget p-hus i bymidten. Vi ønsker ikke et bilfrit torv.

4: Det er et sundt og godt erhvervsliv. Lige efter kommer skolevæsenet og kulturlivet.

5: Den publikumsskabende kultur. Der foregår utroligt mange spændende ting i sporten, vi har Borgerforeningen og Det Maritime Marked, Kulinarisk Sydfyn og Filmdagene. Vi vil have markeder for det ene og det andet hver dag i Svendborg Midtby.

 

Lars-Erik Hornemann – Venstre:
1: Det er suverænt vores øhav. Vores natur er klart på førstepladsen, og så kommer sportslivet med GOG og Svendborg Rabbits. Et godt brand er også Svendfesten og FilmFyn.

2: Det gør vi i 2015. Det sandsynlige er, at vi begynder med kombineret erhverv og boliger på Jessens Mole.

3: Det kommer an på, om Jørgen Riber, der ejer bygningen i Hulgade (Svendborg Genbrugscenter, red.), selv vil bygge om. Vi forhandler, men for min skyld må det gerne være så hurtigt som muligt, så 2014/15 vil jeg tro.

4: Det er borgernes ejerskab til de politiske beslutninger. Der er en form for ”vi-og-de” i byrådet, og vi har slet ikke været gode nok til at fortælle, hvad vi gør. Vi skal blive bedre, for borgerne skal kunne identificere sig med det, der foregår. Så en bedre dialog er topprioriteten.

5: Naturen, med alt hvad den har. Jeg er jæger, jeg løber og sejler kajak til øerne. Men jeg er også til film, bøger og musik.

 

Curt Sørensen ­– Socialdemokraterne (borgmester)
1: Vores bedste brand er sundheden, det er jeg ikke i tvivl om, derefter kommer hele vores maritime miljø med øhavet, alle virksomhederne og Simac. Og ikke mindst det kreative miljø vi har i Svendborg, det er et rigtig godt brand. Vi er kendte for alle tre ting.

2: Det gør vi lige om lidt. Den gamle busstation bliver jo bygget om til Iværksætterhus. Senere kommer så alt nybyggeriet med den maritime byhavn og et nyt Simac, men det er svært at sige, præcis hvornår det sker, måske om et par år.

3: Det sker ikke lige med det første, tror jeg. Finansieringen er ikke på plads, hvis det havde været en god forretning at drive et p-hus, havde vi gjort det, men det er det ikke.

4: Det er helt klart beskæftigelse og vækst og så at holde kadencen i byggeriet i Tankefuld.

5: I og for sig er jeg jo til det hele, og vi har et sprudlende og rigt kulturliv i Svendborg. Jeg deltager, så meget jeg kan, men skal jeg vælge en, er det litteratur.

 

Henrik Nielsen – Det Konservative Folkeparti
1: Allerførst er det GOG og Svendborg Rabbits, de er et rigtig godt brand. Så er det naturen og øhavet og i det hele taget det maritime med virksomhederne og ikke mindst Simac.

2: Så hurtigt som muligt, synes jeg. Når først Simac har fået hele grundlaget på plads, vil jeg optimistisk set skyde på 2015.

3: Jeg tror, at vi får et privat p-hus i bymidten i 2014, og jeg tænker på Jørgen Ribers hus i Hulgade.

4: Det er de kommunale kerneopgaver, altså børnene, skolen og ældreplejen. Og at kommunen er oppe på beatet med erhvervsvenlighed, og det går jo fint.

5: Det er idrætskulturen som helhed, men også Svend13, som har et stort potentiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php