Skønhed, skov og strand sælger Sydfyn

12. oktober 2013


Øhavet er smukt, men man skal tænke sig godt om, inden man udpeger det som det vigtigste brand.
(Privatfoto)

 

Svendborg og omegn har flere ting at byde på, som kan trække folk til Sydfyn, lyder det fra ejendomsmægler Søren Holst.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Kulturliv, Svendborgsund, stemningen af gammel handelsby i Svendborg og den smukke natur er blandt de ting, der gør Sydfyn attraktivt for potentielle tilflyttere, vurderer ejendomsmægler Søren Holst fra RealMæglerne Sydfyn i Vestergade 30A.

– Noget, der trækker, er den hygge og stemning, der er i det gamle Svendborg. Det kan jeg høre på folk, fortæller Søren Holst.

Han ser det som en styrke, at Svendborg hverken er storby eller udkantsdanmark, men har holdt fast i miljøet fra den gamle by, mens der samtidig er et rigt kulturliv med muligheder for svømning, idræt og meget andet.

Af samme årsag er risikoen for at komme til at hænge fast på en bolig, hvis tingene ikke udvikler sig ideelt, ikke nær så stor i Svendborg og omegn som i det såkaldte udkantsdanmark. Derfor bliver mange tilflyttere også boende, hvis jobbet tillader det.

– Det er rigtig rart at kunne sælge en vare til folk uden at oversælge den, men virkelig at kunne fortælle dem, at de køber noget, som de på sigt kan nyde godt af, siger Søren Holst.

 

Købere er blevet mere lavpraktiske
På den baggrund henvender bylivet i Svendborg sig til et ret bredt publikum, mens kommunen samtidig har alt det, den moderne dansker har behov for. Desuden giver den lokale detailhandel mulighed for indkøb, der godt kan konkurrere bredt.

– Ikke dermed være sagt, at vi har nok af det, for vi kan jo se, at der dukker nye op hele tiden. Og det må jo være fordi, man i de forskellige kæder mener, der stadig er potentiale i Svendborg, vurderer Søren Holst.

Ikke desto mindre oplever han, at potentielle tilflyttere ikke kigger efter det samme som for blot få år siden.

– Du mærker på de kunder, der kigger på ejendomme i dag, at de kigger lidt mere på det praktiske og økonomiske, end de lader idyllen styre deres valg. For otte år siden købte man idyllen. Men i dag ser man på pengepungen og må så gøre op med sig selv, hvor meget idyl og hvor meget praktisk man vil købe, siger han med henvisning til finanskrisen.

 

Fristedet Thurø
Søren Holst bor selv på Thurø og mener, at selv efter dæmningen blev opført, er der stadig en ø-kultur. Han peger på, at thurinere gerne bliver boende, fordi de stadig er tæt på kulturlivet i Svendborg, men samtidig har afstand til omverdenen. Det ses eksempelvis på, at mens andelsboliger normalt er svære at sælge, så har Rødbyhøj på Thurø ikke svært ved det.

– Mange føler, når de kører over dæmningen, at så puster man ud, slapper af og har fri. Så er man hjemme. På den måde er Thurø ligesom et fristed. Tager man over dæmningen mod Svendborg igen, så starter arbejdslivet. Sådan er der mange, der har det, forklarer han.

 

Fremtidig udvikling
Søren Holst vurderer, at den teknologiske udvikling de senere år har betydet, at fritid og arbejde kan smelte sammen, fordi moderne kommunikation har flyttet grænserne for, hvordan man kan arbejde.

Det gør, at flere ser potentiale i Sydfyn, men den store barriere for at sælge boliger i det sydfynske er dog stadig mangel på lokale arbejdspladser.

– Jeg tror, vi vil se på den lange bane de næste mange år, at folk vil prioritere deres fritid, siger Søren Holst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php