Enhedslisten vil have ombudsmand til borgerne

30. oktober 2013

Jesper Kiel og Enhedslisten vil have ansat en  borgerrådgiver i Svendborg Kommune.

 

Enhedslisten vil have ansat en borgerrådgiver som skal se om kommunens sagsbehandling er tilfredsstillende.

 

Der er behov for at borgernes får en rådgiver, der kan fungerere som borgernes ombudsmand i Svendborg Kommune. Det mener Enhedslisten, som på byrådsmødet 29. oktober har rejst forslag om, at få belyst hvordan andre kommuner har oprettet borgerrådgivere.

– Der er masser af eksempler på syge borgere, som oplever at deres sager trækker ud i årevis. Men i det hele taget er der behov for at vi får en uvildig rådgiver, som kigger kommunens sagbehandling efter i sømmene, forklarer byrådsmedlem for Enhedslisten Jesper Kiel om forslaget.

Enhedslisten har tidligere rejst forslaget i sit forslag til budgettet, men forsøger nu at få opbakning til at forslaget belyses inden, der endeligt oprettes en borgerrådgiver.

 

– I en række kommuner har man erkendt, at den enkelte borger kan komme i klemme i de kommunale systemer og har derfor ansat en borgerrådgiver. Det skal være en ansat, som er på borgernes side og kan fungere som borgernes ombudsmand. Der er behov for, at kommunens sagsbehandling bliver kigget efter i sømmene og sikrer, at vi sætter borgeren i centrum, siger Jesper Kiel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php