Hønsene ser på imens

14. december 2013


Ole Ryge og de andre golfentusiaster i fuld gang på ”Ryges Parkbane” på Søndervej.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Man kan give bolden et hug i en have på Søndervej

 

AF PER VINCENT

 

– Jeg skal jo slå alt det græs alligevel, så hvis du har lyst til at spille golf i min have, så bare kom.

Sådan siger Ole Ryge Petersen på Søndervej, han har en ni-hullers bane i haven. Eller som den rettelig hedder: ”Ryges Parkbane”.

 

Vi laver da vores egen
Familien Ryge har ofte mange gæster og selskaber, og i stedet for at sidde og snakke eftermiddagen væk, tager mange af dem en runde golf i haven.

– Det er fristende for langt de fleste lige at prøve at skyde til en golfbold. Det begyndte med, at vi kørte ud til Pay & Play-banen i Gudme for at spille, og så for fem år siden tænkte vi, at vi kunne lave vores egen bane i haven, fortæller Ole Ryge.

Så begyndte det strategiske arbejde med at anlægge tee-steder og greens, for det er jo stadig også en have der skal fungere med alle dyrene.

 

Golf-fest
– Her er jo masser af træer og buske og bed, en hytte og et drivhus og høns og gæs, så det krævede god planlægning. To af hullerne er ”blinde”, altså du kan ikke se greenen fra tee-stedet, og nogle steder skal du kunne flyve bolden over træerne, men det lykkedes, siger Ole Ryge.

Der er oven i købet blevet plads til et par fire-hul.

– Min søns bryllupsfest blev holdt her i haven, og der var da en flok unge mænd som ikke kunne sidde stille ved bordet. De måtte lige ud og gå en runde golf mens festen kørte. Min kone og jeg synger i Svendborg Kammerkor, og afslutningsfesten går også op i golf. Det er virkelig sjovt, og alle kan jo være med, smiler Ole Ryge.

 

”Thurø PGA Invitational”
Der er internationalt schwung over det på Thurø.

Ole Ryge er tidligere lærer på Thurø skole, og golfklubben i ”Ryges Parkbane” består af to tidligere lærere, tre nuværende og to pedeller.

– Og så selvfølgelig vores bagermester Svend Ryg. Han er æresmedlem og vores mentor, understreger Ole Ryge. Svend Ryg var med til at starte Svendborg Golfklub.

Den årlige turnering hedder intet mindre end ”Thurø PGA Invitational” og begynder i Svendborg Golfklub. Her spiller man 18 huller, to gange på ni-hulsbanen og så en enkelt omgang på ”Ryges Parkbane”. Præmien er selvfølgelig en rigtig pokal.

– Jo flere der kommer jo bedre, opfordrer Ole Ryge.

Og hvad så med naboen? Der er røget en del bolde ind på Dorthe og Jan Olriks grund, og de har taget konsekvensen: nu har de også anlagt en golfbane…

 

www.tee-club.dk/thuroetour

Et svar til Hønsene ser på imens

  1. john funder
    1. marts 2020 at 15:41

    efter at have set søren ryes dvd er// bla, en have legeplads med hans broder ole// syntes en 80 årig gl, kaptajn fra mærsk det er en MEGET fin udsendelse// TAK FOR DET

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php