Seks af de bedste monologer fra ind- og udland

19. december 2013


BaggårdTeatret tager en af de sværeste teaterformer ved hornene og hylder fra den 5. – 17. januar 2014 ”monologen” med en monologfestival.

 

Crazy med monologen
Det er ikke første gang BaggårdTeatret prøver kræfter med monologen. 

– Vores to tidligere produktioner De Kaldte hende Crazy Daisy og De Kaldte ham Mand var begge monologer. Vi har gennem tiden haft besøg af adskillige forestillinger, som var monologer, men det er første gang vi laver en monologfestival i Svendborg. Det gør vi for at hylde teaterformen og vise hvad den kan spænde over, fortæller teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann

En monolog er kendetegnet ved kun at have en enkelt skuespiller på scenen og bliver af mange betegnet som en af de hårdeste teaterformer.
– Som skuespiller er du alene på scenen og skal derfor også bære forestillingen alene. Det gør teaterformen meget svær at mestre, men kan netop derfor også skabe en intens oplevelse for både publikum og skuespiller, forklarer teaterchefen.

 

Det bedste fra ind- og udland
Teatret har indsamlet nogle af de bedste monologer fra den danske og internationale teaterscene til den forestående monologfestival.

- Vi vil gerne vise spektret inden for teater og scenekunst. Vi har derfor valgt at præsentere forskellige forestillinger, der kan vise mangfoldigheden og sikre, at der er noget for en hver smag, fortsætter han.

Festivalens første forestilling Et Kys til Skelettet er således målrettet de yngste borgere og deres forældre og er en del af BaggårdTeatrets BørneBaggård søndag den 5. januar.

Den 8. og 9. januar er der noget for de voksne med den anmelderroste forestilling Et År med Magisk Tænkning. Forestillingen er baseret på Joan Dideos bedstsellerroman og fik fem stjerner af Jyllandsposten.

I forbindelse med festivalen har BaggårdTeatret indgået samarbejde med Dramatikeruddannelsen i Aarhus og deres elever, der med inspiration i Svendborg har skrevet seks monologer, som vil blive opført på BaggårdTeatrets foyerscene med skuespillere fra Odense Teaterskole den 10. januar.

 

Derudover er det muligt at opleve iscenesættelsen af Carsten Jensens bestseller Vi, De Druknede den 13. og 14. januar – få sig en snak med Johnny, som i øvrigt spilles af en kvinde, den 15. januar i forestillingen En Aften med Johnny, eller opleve den internationale forestilling LEO med skuespiller, trampolin-akrobat og gymnast Tobias Wegner, der udfordrer tyngdeloven den 17. januar.

 

- Vi glæder os på teatret utrolig meget til at starte året med en monologfestival, der byder på så mange forskellige teateroplevelser, dyrker intimiteten og nærværet med publikum og kommer helt tæt på fortællingen, siger en glad teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann.

 

Fakta
Det er muligt at opleve monologfestivalen på BaggårdTeatret fra søndag den 5. til fredag den 17. januar.

Se hele programmet og læs mere om de enkelte forestillinger på www.baggaardteatret.dk.
Billetter til forestillingerne købes på BaggårdTeatrets hjemmeside eller Svendborg Bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


Svendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php