I Stenstrup bygges guitarer i verdensklasse.

22. september 2008


Hansen Guitars – handcrafted in Denmark since 1984
www.hansen-guitars.com

Man ser det ikke på store skilte bøjet i neon, men på adressen Assensvej 192 i Stenstrup ligger et lille værksted som bygger elektriske guitarer af højeste karakter, og som har lavet guitarer til kunstnere som Tim Christensen, Saybia og Jerry Donahue (har spillet sammen med bla. Eric Clapton og Elton John).
Hansen-Guitars har bygget guitarer siden 1984, og startede i et mindre kælderværksted i Pengekrogen, Svendborg. Siden er guitarproduktionen flyttet til Stenstrup i tilknytning til privatboligen på Assensvej.
mitsvendborg har været på besøg i de unikke værksteder, og talt med indehaver og guitarbygger Henning Hansen, som er aktuel med Hansen-Guitars på Vintage Show 2008
“Tonetræ”
Der går min. 10 år fra træet i skoven fældes til det kan bruges til at bygge en Hansen guitar. Og det er bestemt ikke alle træsorter som er egnede til guitarbygning. Det er blot èt væsentligt punkt i en lang række af de hovedingredienser, som indgår i at bygge en Hansen guitar. Men træet spiller en meget afgørende rolle. -Det skal være “tonetræ” fortæller Henning Hansen. -Træsorter som ask, el eller mahogni har meget naturlig klang i sig, og er derfor rigtig fint at arbejde med som kroppen til guitaren. Det ville være helt umuligt at lave en ordentlig guitar af f.eks. bøg eller egetræ, det kan man i stedet lave møbler af. Siger Henning Hansen. Og netop naturens egne råprodukter spiller en væsentlig rolle i fremstillingen af en af Henning Hansens guitarer. -Vi har desværre stadig et efterslæb hængende fra plastiktiden i 80`erne, hvor masseproduktionerne inden for musikverdenen for alvor slog igennem. Der blev virkelig fremstillet meget discount, og det hænger altså bare slet ikke sammen med musik. Udtaler Henning Hansen, som med mere end 25 års erfaring, ved hvad han taler om.

Henning Hansen bygger et sted mellem 30 og 40 guitarer om året, og der produceres ikke til et større lager. Alle guitarer er på bestilling, og laves helt efter kundens ønsker og behov. Når en Hansen guitar bestilles indledes en 4 fases proces, som starter med et indledende møde mellem kunden og Henning Hansen. Dette foregår som regel i musikerens egne omgivelser, og er typisk i et studie eller lignende. Her bliver det nøje planlagt hvordan kunden ønsker guitaren. F.eks. kunne musikeren være venstrehåndet, og dermed har et særligt behov for en sådan tilpasset guitar.
Næste fase er på guitarværkstedet i Stenstrup, hvor kunden kommer og udvælger materialer, farver og komponenter til sin håndlavede guitar. Og først her starter Henning Hansen det egentlige arbejde med at bygge guitaren. I den 4. og sidste fase kommer kunden så igen på værkstedet, og får tilpasset guitaren, og i sær gribebrædtet, helt til sine egne behov.
Der er naturligvis en løbende dialog mellem kunden og Henning Hansen under hele forløbet, for at opnå det bedst mulige resultat, og den største tilfredshed for kunden.


Henning Hansen på guitarværkstedet i Stenstrup.

Guitar til Tim Christensen
Henning Hansen er 41 år og tidligere aktiv rockmusiker i det Sydfynske musikliv, hvor han bl.a. spillede guitar i lokale orkestre som High Voltage, Empty We og Hot Pants. I 2001 stoppede han helt med det sene natteræs ude på livescenern, for helt at hellige sig udviklingen af sine håndbyggede guitarer. De første modeller gik under navnet HMH Guitars, som nu er blevet til Hansen Guitars.

Mange, mange timer har Henning Hansen brugt på at udvikle sine guitarer. I de første år sammen med sin Far Mogens Hansen i forældrenes kælder i Pengekrogen, men også ved at studere kendte guitarmærker som Fender og Gibson. -Jeg har spillet på rigtig mange forskellige guitarer, men der var altid et eller andet som ikke levede op til mine forventninger. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ville bygge min egen. Fortæller Henning Hansen og oplyser at han til dato har bygget i alt 155 guitarer. Og de har alle et navn. -Jeg er i øjeblikket i gang med at bygge tre guitarer til Tim Christensen og den sidste i rækken kommer til at hedde “Graceland” efter Tims eget ønske. Siger Henning Hansen.
Tim Christensen besøger Hansen-Guitars stand på Vintage Showet lørdag den 27.09. omkring kl.14 hvor han vil demonstrere en Hansen Guitar. Det er en del af den kontraktaftale med de tre guitarer der er indgået mellem Hansen Guitars og Tim Christensen, at Tim Christensen stiller op til en række interviews og fotosessions, med Hansen Guitars i fokus.

En lignende aftale er også indgået med T.C.Electronic som er verdenskendte producenter af guitar effekter, elektronisk studieudstyr og forstærkere. T.C.Electronic er repræsenteret på musikmesser overalt på kloden, bla. på verdens største musikmesse i Frankfurt til februar næste år. Aftalen med Hansen Guitars lyder på, at T.C.Electronic bruger Hansen Guitars på messerne til at demonstrere deres forstærkere og effekter med. -Det er en helt fantastisk mulighed for at få mine guitarer præsenteret ud til et enormt marked – world wide. Siger Henning Hansen, som ikke lægger skjul på, at det var svært at få armene ned da kontrakten blev underskrevet.


En håndbygget Hansen guitar koster omkring kr. 22.000,- Modellen her
på billedet ser slidt og gammel ud, men er helt ny. Mange kunder ønsker
en guitar som ser ud til, at have været “en del igennem” hvilket Henning
Hansen
har specialiceret sig i at lave yderst naturtro.

Udover hovedbeskæftigelsen med at bygge guitarer reparerer Henning Hansen også musikeres strengeinstrumenter. Og det bliver gjort med lige så stor omhyggelighed som det at bygge guitarer. Henning Hansen fortæller: -Man skal huske på, at en guitar er et levende instrument – også selv om den er elektrisk. Træet arbejder mange år efter at det er fældet, og det kommer naturligvis til udtryk i instrumentets stemning. Derfor er det en rigtig god ide, at instrumentet bliver justeret med jævne mellemrum. Guitaren bliver også slidt, ofte af de hårde betingelser den kan være udsat for ude på landevejene og på scenerne rundt omkring. Det er en god ting at pleje sit instrument – det gør man jo også med sin bil eller sit hus. Fortæller Henning Hansen til mitsvendborg.

Du kan se og prøve flere Hansen-Guitars begge dage 27. og 28. september på Vintage Show 2008 i Borgerforeningen.
Læs mere om arrangementet her

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

4 svar til I Stenstrup bygges guitarer i verdensklasse.

 1. mads.
  26. januar 2009 at 17:49

  Henning Hansen er for genial, og den guitar han har bygget til Tim Christensen lyder jo simpelthen som 117 engler(MIndst) Der synger i kor!!

 2. Kurt Bang
  29. november 2010 at 12:04

  Henning rocker! Henning er selv en dygtig guitarist med sans for detaljer i musikken!

 3. Anders Stangerup
  11. februar 2011 at 21:42

  Hej Henning
  Jeg har før jul købt en Hansen tele inde hos Woodstock guitars i København. Der står i den artikel jeg lige har læst om dit guitarværksted, at alle guitarer du har bygget har et navn. Den jeg har købt er hvid med mørk hals og “skilpadde”slagplade. Hvad hedder den om jeg må spørge ?. Det er en fantastisk guitar,dejlig let og utrolig spilbar. Har du noget på skrift for de enkelte guitarer,det kunne da være lidt sjovt at have liggende i guitarkassen,og meget gerne med din autograf på,det er jo nærmest et kunstværk,og jeg er faktisk meget forvent igennem et langt guitarliv med mange forskellige guitarer,hovedsalig Gibson og Fender. Tak for et smukt smukt og fantastisk instrument. Venlig hilsen Anders Stangerup

 4. Wilson Kuefer
  1. oktober 2019 at 16:43

  Interested in advertising that costs less than $39 monthly and sends tons of people who are ready to buy directly to your website? Please send me a reply here: mia4675whi@gmail.com to get more info.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php