Græsset på loftet og himlen på gulvet

13. februar 2014

Sådan kan det komme til at se ud. Tegnestuen Vandkunsten og CASA Arkitekter A/S har tegnet, og den lokale kunstner Per Buk har udsmykket gavlen.

 

Nu bliver rutebilstationen til huset for det gode liv – med tagterrasse

 

AF PER VINCENT

 

 

Fremtidsfabrikken hæver armene og skærper udsynet, når det bliver højsommer.
Så flytter hele molevitten fra Abildvej til Jessens Mole, og byen får et iværksætterhus i tre etager. Længe savnet af mange.

 

50 arbejdspladser
Huset bliver delt op i forskellige miljøer, og allerede ved receptionen bliver man mødt af den omvendte verden. Det ser ud som om, der gror græs på loftet, og dine fødder sætter deres aftryk blandt stjernerne, for himlen er malet på gulvet.

– Hele bygningen, fra yderst til inderst, vil vise, at her arbejder særdeles kreative mennesker. De tre etager får hver sit tema, og der bliver rigelig plads til både fælles arbejdsrum, enkeltmandskontorer og mødelokaler i forskellige størrelser, fortæller Susanne Linnet Aagaard, projektleder på Fremtidsfabrikken.

Helt konkret bliver der 25 faste pladser til dem, der vil arbejde fuld tid i huset, og der bliver 25 deltidspladser.
Det er ikke set før i Danmark.

 

Kolleger, please
Langt de fleste af de såkaldt kreative virksomheder består af ét menneske.

Det vil sige, at dem, der ikke er i et kontorfællesskab, sidder derhjemme alene og arbejder. Det kan selvfølgelig i mange tilfælde være udmærket, alligevel efterlyser en del af dem at være sammen med kolleger.

– Når man arbejder med kreative fag, betyder inspirationen rigtig meget. At kunne udveksle sine ideer med andre mennesker, at færdes i et hus, hvor man hele tiden kan tale med nogen, kan være afgørende og i hvert fald befordrende. Det vil vi kunne tilbyde i det nye hus, fortæller Susanne Linnet Aagaard.

 

Professionel assistance
Men det stopper ikke ved det.

Fremtidsfabrikken benytter lejligheden til at etablere et erhvervsrådgivernetværk, et korps bestående af for eksempel revisorer, advokater og bankfolk.

– De skal hjælpe iværksætterne godt i gang allerede fra begyndelsen. Desværre er der alt for mange tilfælde, hvor folk med en rigtig god ide ikke står distancen, fordi papirarbejdet er overvældende. At sætte gang i en ny virksomhed kan være kompliceret, så vi er glade for at kunne tilbyde professionel assistance netop på det svære område, siger Susanne Linnet Aagaard.

 

En fabrik med udsyn
Hele ideen med et iværksætterhus læner sig op ad Lynfabrikken i Aarhus og Republikken i København, og der har været et tæt samarbejde med de to i planlægningsarbejdet.

– De har begge to kørt et stykke tid, de er veletablerede og har erfaringerne med den slags kreative hot-spots, vi gerne vil lave her i Svendborg. Netværksarrangementer kommer til at fylde en del, og ved at samarbejde med Lynfabrikken og Republikken får vi en rigtig god mulighed for også at etablere internationale kontakter. Vi får med andre ord et meget større udsyn og muligheden for at løfte det hele op på et højere niveau, forklarer Susanne Linnet Aagaard.

 

Den bedste kaffe
Det internationale islæt begynder allerede ved udsmykningen af huset. Den ene gavl skal laves af internationale kunstnere, mens den anden skal laves af lokale kunstnere.

Og selvfølgelig skal der være en café.
Den får sine varer fra lokale leverandører, og for ikke at være konkurrenceforvridende skal den kun tilbyde det allermest nødvendige. Ved større arrangementer og møder skal forplejningen hentes udefra.

– En af de vigtige ting er at have den bedste kaffe. Jo, vi får et hus, hvor det gode liv kan trives, og hvor ideerne blomstrer. Og så med den udsigt!, smiler Susanne Linnet Aagaard og kigger endnu en gang ud ad vinduerne på tredje sal, hvor man kan se hele havnen.

 

Fremtidsfabrikken flytter ind i løbet af august, og 1. september kan iværksætterne og de kreative hjerner så indtage deres pladser. Og når de ikke arbejder, kan de nyde udsigten fra tagterrassen. Huset er hundrede procent brugerfinansieret og altså uden kommunal støtte.

Fremtidsfabrikken er på Facebook og på www.fremtidsfabrikken.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php