Fynsk filmår forude

19. februar 2014

(Foto: Per Arnesen)

 

2014 er allerede slået i gang med Fyn på det store lærred. DRs store dramaserie ”Arvingerne” ruller over tv-skærmen hver søndag kl. 20, og takket være FilmFyn er store dele af serien optaget på Sydfyn – både i Gudmehallerne og på gården, der er omdrejningspunkt for serien.

2014 bliver et godt filmår for Fyn, spår FilmFyn.

 
AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

 

Udover ”Arvingerne”, der søndag efter søndag tryllebinder danskerne til skærmen, så kommer Fyn i høj grad til at præge TV og filmlærredet i 2014. Det spår FilmFyns direktør Bo Damgaard.

– I disse dage er Susanne Bier, Nikolaj Coster-Waldau, Nikolaj Lie Kaas og Ulrich Thomsen på Sydfyn. De indspiller Susanne Biers nye film “En chance til”, mens Bille August i selskab med Ghita Nørby, Paprika Steen, Vigga Bro og Morten Grunwald netop har forladt Kerteminde og færdiggjort optagelserne til “Stille Hjerte”, fortæller Bo Damgaard.

Dyreste TV-serie nogensinde
I foråret får filmen “En du elsker” med Trine Dyrholm og Mikael Persbrandt premiere, filmen er instrueret af Pernille Fischer Christensen og optaget på Holstenshus i Faaborg. Senere på året får Niels Arden Oplevs film ”Kapgang” biografpremiere. Den er optaget i Hesselager og Kerteminde, ligesom Danmarkshistoriens dyreste TV-serie ”1864” til 175 mio. kr. instrueret af Ole Bornedal får premiere til efteråret. ”1864” handler naturligvis om slaget ved Dybbøl, men det er det fynske landskab, herregårde og slotte, der har lagt rammer til historien, hvor også kærlighed har en afgørende betydning.

Udover den flotte eksponering af fynske landskaber er der også et stærkt økonomisk perspektiv på film og tv-serierne. FilmFyn, der er et erhvervsprojekt, investerer nemlig i produktionerne mod, at de bliver optaget på Fyn.

– Uden FilmFyn ville disse produktioner ikke komme til Fyn. De kommer, fordi vi investerer. Vi ser først og fremmest på, hvor mange penge filmholdene vil bruge på Fyn. Når vi investerer en million, så forventer vi, at filmholdene bruger det dobbelte på Fyn – altså for eksempel køber hotel, catering, udstyr og medarbejdere for minimum to millioner kroner, fortæller Bo Damgaard.

Formålet med FilmFyn er altså at tiltrække omsætning til Fyn. Derudover er synligheden, den efterfølgende stolthed, omtalen og de turist- og uddannelsesmæssige muligheder også effekter af FilmFyns investeringer.

– Vi er meget stolte af at kunne præsentere de allerstørste stjerner på Fyn – både når det gælder instruktører som Susanne Bier, Niels Arden Oplev, Bille August og Pernille Fischer Christensen. Men de trækker også de allerstørste danske skuespillere til Fyn – skuespillere, der er verdensnavne, som Ulrich Thomsen, Jesper Christensen, Trine Dyrholm og Nikolaj Coster Waldau, siger Bo Damgaard.

 

 

Om FilmFyn
FilmFyn er et erhvervsprojekt – etableret og ejet af de fire sydfynske kommuner: Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune, Ærø Kommune og Langeland Kommune, der betaler 42 kr. per borger til fonden. Kerteminde Kommune og Assens Kommune er associerede partnere, der også bidrager til fonden – ligesom Nordfyns Kommune fra 1. januar 2014 også er trådt ind i ejerkredsen på lige vilkår med de sydfynske kommuner.

FilmFyn investerer i film og tv med det mål at skabe vækst, udvikling og oplevelser, der bidrager til stoltheden og filmkulturen på Fyn og i Danmark.

FilmFyn investerer i film og producerer ikke selv. Målet er at stimulere udviklingen i omsætning og arbejdspladser – direkte eller indirekte knyttet til filmproduktion. Virksomheder som filmstudier, kameraudlejning, udlejning af lys og lyd, redigeringsfaciliteter, filmarbejdere, håndværkere, hoteller, catering osv. nyder godt af investeringerne.

FilmFyn støtter desuden en række ungdomsinitiativer inden for film – bl.a. EDIT24, Skolefilmfestival.dk og ikke mindst den alternative filmuddannelse for unge voksne, 18 FRAMES.


Læs mere på
FilmFyn.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php