Det første år med mitsvendborg.dk – sidste del

25. september 2008


Foto: D3-Reklame A/S
Postkort layout:
www.eyedeas.dk
Siden bloggens 1 års fødselsdag 16.august 2007 har du kunne få et hurtigt tilbageblik og læse 5 dele omhandlende det første år med mitsvendborg.dk
I denne sidste del i føljetonen, sættes der fokus på bloggens indflydelse på den offentlige debat, samt om hvordan lokale foreninger, organisationer, erhvervs- og kulturliv samt offentlige institutioner, og sidst men ikke mindst – byens borgere i stadigt stigende omfang bruger mitsvendborg præcis som bloggen er tiltænkt.

Hvad er et godt lokalt medie?

Det spørgsmål stillede jeg mig selv rigtig mange gange i udviklingsfasen af mitsvendborg.dk Tanken var at udvikle noget nyt -noget helt nyt – i byen. Et medie som adskilte sig fra de øvrige medier, og hvor indholdet var et alternativ til den måde vi normalt kommunikerer på og søger vores lokalinformation.
Vigtigt var den åbne debatform. Et inaktivt forum, hvor lokale emner og aktuelle temaer kunne debatteres i den åbne form, og hvor synspunkter, vidensudveksling, holdninger og ideer kunne opstå og iværksættes. Der skulle med andre ord oprettes en tidssvarende og fremtidssikret kommunikationsform i Svendborg – en blog.
Bloggen skulle være forankret i borgerne i Svendborg. Den skulle udgøre en klar fornemmelse af det fælles identitetsgrundlag, og være et værktøj til at kvalificere borgernes videns- og informationsniveau. Etiketten lå nærmest lige til højrebenet: mitsvendborg.dk -fremmer forståelsen.
Som du kunne læse i Det første år med mitsvendborg.dk (1.del) var Udviklingsselskabet Sydfyn Udsyn A/S de første som indledte et direkte samarbejde med mitsvendborg. Udsyn havde købt bygningerne på Frederiksøen, og de havde en helt klar ide om, at nyerhvervelsen skulle være åben for ideer og input til den fremtidige udvikling af den gamle værft ø. mitsvendborg blev således dialog-platformen mellem borgerne, investorerne og kommunen, som ejer af øen.


Udviklingsselskabet Sydfyn – Udsyn A/S var de første som benyttede
sig af muligheden for at lave et samarbejde med mitsvendborg.
Temaet var Frederiksøens fremtid.

Nye perspektiver
I kølvandet på bloggens indflydelse i den offentlige debat om Frederiksøens fremtid, fulgte en række samarbejdsaftaler med lokale aktører, som kunne se nye muligheder og perspektiver i at bruge bloggen som formidlingsorgan. Svendborg Bibliotek er bla. en af de institutioner, som bruger mitsvendborg til at fremme deres budskaber. Ligeledes er en række af byens beværtninger, med live-musikarrangementer på programmet, blevet en del af mitsvendborg. “Hvorfor bruge unødvendige omkostninger og tidsressourcer på at etablere egne hjemmesider, med arrangements- og musikkalender, når det hele kan foregå på mitsvendborg, hvor lokallivet alligevel er i centrum ?” Kulturen blev således også hurtigt en fast del af mitsvendborg konceptet.
Indflydelsen
Bloggens tilstedeværelse i den offentlige debat, blandede sig hurtigt på et ligeværdigt grundlag med de øvrige medier og kommunikationsformer i det sydfynske. Det at bloggen muliggjorde at aktuelle emner kunne debatteres lige nu og her, og ikke var bundet op af deadlines, satte pludselig den offentlige lokaldebat i et helt andet perspektiv. Nu kunne læserne “hoppe ind” i igangværende debatter, og bidrage med kommentarer, uden at skulle vente, eller på anden vis måtte se sine udsagn forbigået. En ny måde at gå i dialog med hinanden på i byen. Emner og temaer som præger svendborgensernes hverdag og lokalmiljøer, blev sat til debat – og vel at mærke af svendborgenserne selv.
Dermed kom Svendborg på danmarkskortet, som den eneste by i landet, hvor borgerne har et sådant åbent kommunikationsforum kørende.


Mennesker, meninger og åbenheden er omdrejningspunktet på mitsvendborg

En del læsere har mailet, ringet eller åbent her på bloggen spurgt om mitsvendborgs egentlige tilhørssted, og dette spørgsmål bør naturligvis besvares i det åbne forum.
mitsvendborg er et privat ejet firma, som beskæftiger sig med kommunikations- og informationsformidling, hvor det primære hovedværktøj tager afsæt i blogs.
Med udgangspunkt i mitsvendborg.dk modellen, tilbydes virksomheder, organisationer eller netværk, konsulenttjenester i webbaserede kommunikationsformer tilpasset individuelle ønsker og behov.
Se: Blogs som ideudviklingsværktøj
Dette var det sidste i rækken af indlæg om “Det første år med mitsvendborg.dk” I forbindelse med bloggens tilblivelse og fremtidige udvikling, har mitsvendborg talt med en række kendte personer i byen, som hver giver deres bud på hvad bloggen har betydet for den offentlige debat- og vidensudveksling i Svendborg, samt hvad de mener mitsvendborg kan udvikles til i fremtiden.
Læs deres indlæg snart her på bloggen, og kom med dine input.


Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Et svar til Det første år med mitsvendborg.dk – sidste del

 1. Carsten Olesen
  26. september 2008 at 09:36

  Dette inaktive forum for dialog mellem mennesker i en by, om lokale aktiviteter, byudvikling, kultur, erhverv og synspunkter, er noget vi helt sikkert kommer til at se meget mere til ud i fremtiden. MitSvendborg er et bevis på, at det fungerer i praksis. Jeg er ikke i tvivl om, at vi vil se konceptet udviklet i andre byer også i nær fremtid.
  Jeg har fulgt bloggen siden årsskiftet, hvor den blev mig oplyst på en kommunikationskonference i Århus. Uden at være bosat i Svendborg området, er det helt fantastisk inspirerende at læse MitSvendborg.dk Initiativtageren Christian Dan Jensen har formået at bruge blogs som noget helt nyt. Ingen tvivl om, at den mand har ramt noget helt centralt i forhold til kommunikation mellem mennesker – og så med en hel by – godt gået.
  Jeg er også imponeret over bloggens, og ikke mindst Christian Dan Jensens, evne til at skrive artikler – også de politiske – uden selv at lade sine egne holdninger skinne igennem mellem linierne. Det er èn af de absolut bedste ting ved at læse MitSvendborg, den flotte objektivitet som bloggen bærer præg af.
  Jeg vil fortsat følge udviklingen af dette medie i Svendborg – det har bestemt fået min fokus rettet ind på denne livlige by og dens engagerede borgere.

  Med venlig hilsen
  Carsten Olesen – Horsens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php