En gynge er ikke bare en gynge

24. februar 2014


(Foto: Trine Grøndahl)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det som startede som en traditionel lege- plads med gyngestativer, vipper og måske en rutchebane er nu blevet til noget der ligner mere en kreativ oplevelsespark for børn.
Vi taler om Centerafdelingen ved Tåsingeskolens nye Kompan-legeplads, som med 500.000 kroner fra Trykfonden, og en pose penge på 100.000 kroner fra egen lomme, er blevet en realitet, til stor glæde for børnene på Tåsinge.

 

Kreativ legeplads
– Vi har fået lige præcis den legeplads vi ønskede, lyder det glædestrålende fra Jens Erik Laulund Skotte, som er afdelingsleder ved centerafdelingen. Og det er ikke ‘bare’ en hvilken som helst legeplads der er tale om.

– Vore tanke var fra starten, at der skulle laves en legeplads med masser af plads
og rum til frileg, og med nogle redskaber som både fordre til leg, men også motorisk udvikling. Og det har vi i den grad fået, fortæller Jens Erik Laulund Skotte. Legepladsen, som er både bestilt og udviklet i tæt samarbejde med Kompan, er bygget op i en kombination af den mere traditionelle legeplads i samspil med naturen. Her er Tarzan-baner, vand-redskaber og en stor mooncar-bane, som binder hele legepladsen sammen.

 

Ikke kun for skolens børn
Selvom legepladsen er købt og betalt af Tåsingeskolens Centerafdeling, så er der ikke et skilt med ‘Adgang Forbudt’ for at andre børn. Tværtimod vil Jens Erik Laulund Skotte meget have at alle børn på Tåsinge finder vej til den nye legeplads.

– Vores nye sansemotorisk legeplads ved Centerafdelingen er netop indtænkt i en sammenhæng med Tåsingeskolens legeplads, så man kan ‘besøge’ hinanden og lege sammen. Det er en rigtig god måde også at arbejde med inklusion på. Og Tåsinges børn er naturligvis alle velkommen til at komme på legepladsen – også i week-enden, lyder det fra en glad leder af Centerafdelingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php