Symfonien byder på højeste verdensklasse

27. februar 2014

 

Den Danske Strygekvartet
Mandag 10. marts kl 19.30 i Symfonien på Ollerup efterskole.

’Det lykkedes, det lykkedes, det er fantastisk – de har sagt ja til at komme til Ollerup’ . Jo, stemningen var høj på kontoret hos forstander Jesper Vognsgaard, for knap et år siden, da koncertansvarlige Ulrich Klostergaard kom ind og viderebragte den gode nyhed. Og selvom Symfonien i Ollerup gennem hele sæsonen præsenterer høj kvalitet fra den bedste musikerskuffe, er der ingen tvivl om, at stedet med denne klassiske koncert hæver niveauet helt op under himmelbuen.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse her: Tænk, at vi kan invitere det sydfynske publikum helt tæt på denne fantastiske kvartet, udtaler Ulrich Klostergaard.
– Vi ser det som en af vores opgaver at komme rundt om mange forskellige genrer i løbet af en sæson, og dette er så et af vores klassiske tilbud. Men det er bare så meget mere end det, fortsætter Ulrich Klostergaard:

– En ting er, at det er Den Danske Strygekvartet, en anden ting er, at det bliver så intimt og tæt på de fire musikere, vi bliver simpelthen inviteret helt inden for i deres univers, siger han.

 

Et overflødighedshorn af strygere
Kvartetten blev stiftet i 2001, og efter debuten i 2002 på Copenhagen Summer Festival blev de anset som nogle af de mest lovende musikere i den klassiske musikverden. De har siden optrådt i USA og hele Europa, særligt i Storbritannien og Tyskland.
Fra sæson 2013/2014 tager ensemblet del i det prestigefyldte Chamber Music Society of Lincoln Center program i New York. Deltagelsen har bragt kvartetten på turné i store dele af udlandet og indebærer indspilninger samt medvirken i radio, tv – bl.a. på BBC – og diverse musikformidlingsprojekter.
New York Times har beskrevet kvartetten som ”et overflødighedshorn af strygere serveret med ungdommelig energi og sanselige krydderier”.

Kvartetten består af Rune Tonsgaard Sørensen, der i år modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris, violinist Frederik Øland, begge koncertmestre i Copenhagen Phil, samt Asbjørn Nørgaard, bratsch, og Frederik Sjølin på cello.
Den Danske Strygerkvartet har modtaget en lang række priser, blandt andet Carl Nielsen Legatet i 2011, førstepris såvel som publikumsprisen ved P2’s kammermusikkonkurrence i 2004, 1. prisen i Vagn Holmboe strygekvartetkonkurrence og Charles Hennen International Chamber Music Competition i Holland.
I 2005 vandt de førsteprisen Trondheim International String Quartet Competition samt førsteprisen og fire specialpriser ved den 11. London International String Quartet Competition i 2009. I 2010 blev de fire udråbt som NORDMETALL Ensemble prisvindere på Mecklenburg-Vorpommern Festival i Tyskland.

Den Danske Strygekvartet er en kvartet i verdensklasse. Kvartetten har en særligt medrivende spillestil, der stråler af stor teknisk kunnen og musisk kvalitet, en enorm glæde ved at spille og en forfriskende tilgang til de velkendte klassiske værker.
Når kvartetten slipper musikken fri i Symfonien, bliver det med værker af Carl Nielsen, Mendelsohn og Beethoven.

 

Mandag 10. marts, kl. 19.30 i Symfonien på Ollerup Efterskole.
Billetter af 100 kr. (50 kr. for studerende), kan fås på: Sydfynsbilletten.dk, Billet.dk, eller på skolens kontor 6224 2419. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php