Tankefuld – fordel for alle eller kun for udviklere?

3. oktober 2008


Tankefuld området – skribenten efterlyser svar fra kommunen
på, hvordan borgerne sikres en ligelig andel i det kommunale
projekt, når kommunen stadig ikke ejer væsentlige andele af jorden i området.

Svendborg kommune bruger – uden at eje jorden – mange skattekroner på at udvikle det store Tankefuld projekt. Hvordan sikrer Svendborg kommune – som ingen Tankefuld jord ejer – at alle borgere – og ikke kun nogle få grundejere og grundopkøberne – får en ligelig andel i denne kommunalt skabte formentlig firecifrede million tilvækst til grundene?
Ved vejanlæg (f.eks. Johannes Jørgensens vej forlængelse) regner Svendborg kommune (helt naturligt) med at arealerhverve til den gennemsnitlige landbrugsjordspris i området. Noget lignende må Svendborg kommune kunne gennemføre for Tankefuld projektet.
 
I de seneste udviklingsområder (f.eks. Bios-byggeriet og Rantzausminde) har Svendborg kommune tilpasset sin nye lokalplan (f,eks. hvad angår bebyggelses procent og områdeafgrænsning) til gavn for bygherrer (såkaldte developere) i stedet for til gavn for kommunens nuværende og kommende indbyggere og det i en sådan grad, at seneste lokalplanafgrænsning i Rantzausminde en har “trappe”afgrænsning for at passe til et bygherreprojekt i stedet for en ret linie!.
 
Svendborg kommunes svar imødeses på “mitsvendborg”.
 
Venlig hilsen
HDA – Svendborg
(Skribentens navn er kendt af mitsvendborg)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php