Fremtidens bofællesskaber

3. april 2014

 

Moderne bofællesskaber kan bidrage til værdier som læring og udvikling i det lokale

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

I naturskønne omgivelser lidt vest for midtbyen ligger området, som skal rumme de næste 50 års befolkningstilvækst i Svendborg. I den nordlige del af Tankefuld er første etape, lokalplan Sofielund, gjort klar med et mangfoldigt boligudbud, der giver plads til både villaer, storparceller, rækkehuse og de små Cottaslow-huse. Det er også på dette sted, at der nu arbejdes med at etablere et eller flere bofællesskabsinitiativer.

 

– Vi var fire personer, som satte os ned sammen og skrev nogle værdier ned. Og så var vi ligesom i gang. Det var begyndelsen, forklarer Laura Juvik om det moderne bofællesskab, Lange Eng, i Albertslund, som hun var med til at opbygge – helt fra bunden.

 

På en informationsaften i Tankefuld den 6. marts fortalte hun om hverdagen i et bofællesskab anno 2014. Om fællesspisning, løbeklub, morgengymnastik, sociale aktiviteter og fordelene ved, at man er mange familier, der deles om opgaverne.

 

– Timerne mellem kl. 15 og 18 bliver simpelthen dagens bedste timer – vi skal ikke længere tænke på at lave aftensmad og rydde op hver dag– nu kan vi gå ture, dyrke sport og være sammen på en helt anden måde, fortæller Laura Juvik.

 

Tre typer fællesskab på tegnebrættet
Det er især seniorer, som er interesseret i at høre mere om bofællesskabsmiljøer i Tankefuld, som dog også er attraktiv for unge familier i etableringsfasen. Der arbejdes nu på at definere forskellige grupper og typer af bofællesskaber og på at finde interesserede parter, som vil være en del af initiativet. Allerede nu tegner der sig et billede af tre grupper: Én gruppe, som er interesseret i et rækkehusbofællesskab, med fælleshus, på Rønnows Gader. En anden, som er interesseret i tæt/lav bebyggelse på storparcel (f.eks. 30 andelsboliger). Og endelig en gruppe med interesse i de små Cottaslow-huse med fællesskabet tænkt ind i hverdagen.

 

Fra flad mark til fællesskab
Bofællesskabstanken går rigtig godt i spænd med det værdisæt, som er udgangspunktet for Tankefuld – Det Gode Liv, højt til loftet og tæt på naturen. Moderne bofællesskaber kan blive en stærk og social ”kraft”, som kan bidrage til værdier som læring og udvikling i det lokale. På den måde går bofællesskaber hånd i hånd med idéerne bag Tankefuld.

 

www.tankefuld.nu

2 svar til Fremtidens bofællesskaber

 1. Søren Peter Andersen
  16. august 2017 at 20:19

  jeg har tidligere boet i bofælleskaber og vil gerne. Synes det er godt at komme hinanden ved.
  Jeg er fyldt 63 år men er hel rørrig og fit. Jeg går for at være sød og rar og god at snakke med.
  Venligst fra Søren

 2. Gert Iversen
  13. juli 2018 at 05:26

  Hej Søren
  Der prøver at lave et bofællesskab i Rantzausminde søg på Fb. Bofællesskabet Rantzausminde
  Mvh. Gert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php