Hvad betyder Cittaslow for dig?

30. september 2008

Denne side er er lavet helt til DINE ideer og tanker om Cittaslow i Svendborg.
-Hvad kan vi bruge Cittaslow til i udviklingen af vores by?
-Hvad er særlig Cittaslow kendetegnende ved Svendborg?
-Hvad kan gøres endnu bedre for at oplyse borgerne mere om Cittaslow?

Hvad synes du..?

Skriv DIN kommentar her på bloggen, og vær med til at fremme Cittaslow i Svendborg (Klik på overskriften)

8 svar til Hvad betyder Cittaslow for dig?

 1. 30. september 2008 at 08:34

  Det at vi i Svendborg er blevet optaget som Cittaslow kommune, er for mig at se et stort previlegium, som vi alle kan drage stor gavn af.
  Cittaslow er et redskab til at fremme alt det vi rigtigt godt kan lide, alt det som stimulerer vores sanser, får os til at føle velvære, og at “vi lever”.

  Cittaslow betyder for mig, at være en del af et fællesskab hvor det er de lokale specialiteter, kulturer, nærmiljøer, produkter, kompetencer, særheder og seværdigheder, som tegner et tydeligt billede af vores by, det fælles identitetsgrundlag og de mange mange muligheder som ligger her i.

  God Cittaslow dag lørdag 4.oktober

  Med venlig hilsen
  Christian Dan Jensen
  Svendborgenser

 2. 1. oktober 2008 at 15:05

  Citta slow er for os stærkt forbundet med Italien. Mødet med citta slow byen Orvieto, var en overaskende og meget positiv del af en rejse rundt i Italien for nogle år siden. Det var her ønsket om at beskæftige sig med den italienske kultur, vin og mad nok grundfællede sig. Kort efter læste vi i avisen om Svendborgs ønske om at blive Danmarks første Citta slow by, og så fødtes idéen om at lægge en italiensk butik i Svendborg, med al den sanselighed, historie, duft og kvalitet vi havde oplevet i Orvieto. Orvieto som er en by uden fastfood butikker, ingen Mac Donalds, Kentucky Fried eller 7elleven, en bevidst politik vi også gerne så indført i Svendborg. Citta slow er klart nok for os tæt knyttet til madkulturen, bevarelse af lokale produkter, tiden til at lave maden, forarbejde den, spise den, at kende historien om de enkelte oste, salamier, skinker og sovser. At vide hvorfor det smager som det gør og at kunne skabe nye ting ud af produkter der er kendt gennem århundreder. Slow food bevægelsen og tankerne bag denne er også en stærk inspirator i dagligdagen.
  Citta slow er mange ting, men for os vil Svendborg og Citta slow altid være tæt forbundet med “fødslen” af vores butik, og derfor noget helt særligt. Det har gjort Svendborg til vores by, og Citta slow projektet til vores projekt. Vi glæder os til at møde rigtig mange mennesker på vores tankebænk på lørdag og fortælle om mad med historie.
  Med venlig hilsen Tina og Holger Dyrbye

 3. 4. oktober 2008 at 11:01

  Man er heldig, hvis man besidder et overskud til at kunne gå ind i en oplevelse med tid, hjerte, åbenhed og sjæl. Det overskud behøver man nødvendigvis ikke vente på. Det kan komme til dig. Ikke af sig selv, dog… Man kan gøre noget selv, kollektivt eller ene.
  hvordan gør man så? Der findes garanteret en masse forskellige svar på det spørgsmål og du får ikke nogen her 🙂 for jeg har dem ikke. jeg ved hvad der virker for mig. Det begynder om morgenen. Mens ungerne får øjne, tænder jeg for stempelkaffen, skærer den friske frugt i skiver og rister mit brød. Finder min lynghonning frem og så sætter vi os til bordet. Vi kan alle mærke, at en fælles morgenstund, som vi ser frem til allerede dagen før, giver os den perfekte start på dagen. At ungerne propper sig med pålægschokolade og andet hejs, skal de selvfølgelig have lov til. Det er jo deres perfekte start på dagen.
  Efter en dejlig morgen skal der meget til at vælte mig af pinden. Det giver mig ro, overskud og gå-på-mod til at komme dagen i møde.
  Citta Slow, bliver, igen for mig selv, et begreb som skal hjælpe med til at sætte fokus på glæde, medmenneskelighed og en positiv tilgang til kommende udfordringer. Hvad betyder det for dig?

  Med venlig hilsen

  Mads Andersen

 4. 4. oktober 2008 at 11:35

  for mig er cita slow en tilstand af at stoppe op og sanse. og hver dag huske at den der mælkebøtte lige dér er en af alle os og at den giver os ilt. hvis vi kunne møde os selv og hinanden i den sfære så havde vi ikke så travlt med at forbruge vores liv og verden. generationer af forfædre har lagt de sten vi i dag betræder så med lige dele stolthed og respekt kan vi jo kultivere vejen fremad for de næste. Din og min næste. Tiden lige nu er sådan lidt anti slow alle har travlt men med hvad ? alle uanset farve, alder, køn, race/rige er en del af det fælles lige nu tag det sug det ind og spred din energi ud

 5. Jeppe Fyhn Kolind
  4. oktober 2008 at 13:34

  for mig er et godt og alsidigt kulturliv med plads til det frie initiativ og gensidig afslappethed og respekt mellem arrangører, kunstnere og deltagere meget vigtigt for at en by er spændende at være i.
  Det skal vi værne om og støtte og være stolte af at have her i Svendborg.
  Jeg håber at denne fornemme udkåring vil give byens butiksindehavere endnu mere fokus på at sælge de fornemme lokale madprodukter, der er til rådighed her i området.

 6. Edith Hansen
  4. oktober 2008 at 19:45

  Citta Slow er for mig ensbetydende med kvalitet – nærhed og tolerence. Vi får meget mere ud af hinanden hvis vi giver os tid til at lytte, se og sanse hinanden. Citta Slow er for mig meget mere end mad. Det er også alle de nære ting som vi i dagligdagen har alt for travlt til at se. Lad os give os tid til at stoppe op og trække vejret dybt ned i vores lunger. Det har vi alle godt af.

 7. Ellen P.
  14. oktober 2008 at 09:50

  Cittaslow i Svendborg, ja hvad betyder det egentlig for mig? Umiddelbart ser jeg ikke Svendborg som særlig Cittaslow`sk, hvis man altså skal gå i dybden med begrebet. Cittaslow handler om slow-food og kvalitets råvarer, men hvad er det første man møder på den store indfaldsvej til Svendborg, Johannes Jørgensensvej – en stor McDonalds MED en Co2 udledende drive-Inn tilknyttet, værsgo at spis, der er ikke meget Cittaslow over det. Nu var McDonalds der jo naturligvis inden Svendborg blev Cittaslow kommune, så de bliver nok svære at rykke på. Men vores politikere kan udstikke niveauet for hvor let det bør være at etablere sig som fast-food kædeforretning i byen. Det samme kunne man gøre i forhold til en skolemadsordning. En kurs som fremmer økologisk skolemad, baseret på lokale råvarer, som en overordnet politik gældende for hele Svendborg Kommune, kunne være et mål. Det er nemlig Cittaslow.

  De bedste Cittaslow hilsner fra

  Ellen

 8. Manna Lund Silva
  15. november 2008 at 01:45

  Vores børn skal også kunne mærke at vi er en cittaslow by!
  Det kan man gøre, først og fremmest med kosten i institutionerne, dagplejen og skolerne.
  Cittaslow filosofien siger at menneskelighed og økologisk levevis vægtes højere end produktivitet og hurtighed.
  Cittaslow mad, derfor i mine øjne, er ØKOLOGISK, ÅRSTIDENS og LOKALT KØBT MAD.
  Dagplejen har specielt brug for en ‘løft’ m.h.t. kost politikken (eller mangel af), fordi mange vuggestuer og børnehaver allerede bruger økologisk basisvarer. Dagpleje børn har også ret til det samme kvalitet i maden som institutionernes børn.
  For at gør dagplejere og pædagoger mere ‘cittaslow’ bevidst, kunne man sende dem på workshops og kurser i økologisk mad-lavning – hvor man kan lære at ‘omlægge’ og ikke ‘udskifte’ til økologi. På den måde vælter man ikke budgettet.
  Børnene (og de voksne) kunne komme på udflugter til økologiske gårde, så de kan lære hvor maden kommer fra, og hvordan det bliver fremstillet. Også for at se at der er mange muligheder for at købe lokalt mad fra gårdbutikker rundt omkring.
  Jeg tror at uddannelse og oplevelser er vejen frem til en økologisk, og dermed cittaslow tankegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php