Lad os få de gode gamle dage tilbage!

15. april 2014


 

AF PER NYKJÆR JENSEN

 

Kære læser  

 

Dengang man kunne køre både i Møllergade og Gerritsgade, parkere bilen lige uden for de enkelte forretninger uden at tænke på abstrakte begreber som parkeringsafgift eller P-forbud. Dengang da kunderne kunne lade sig betjene af en hær af veluddannede ekspedienter, og hvor forretningerne kunne fremvise et bredt og dybt varesortiment. Varer, som naturligvis efter handlens afslutning blev båret ud til kundens vogn eller med bud bragt til kundens privatadresse.

 

Nu er de tiders tilbagevenden nok ikke særlig realistisk, men hvor blev begreber som god tid og rigtig service af?  Jo, de forsvandt som dug for solen, da moderne tider rullede ind over landet. Begreber som storkøb, storcentre og discountkæder dukkede op. For sent fandt kunderne ud af, at besparelserne kom fra mindre udvalg og manglende service.

 

Begreber som service, tid og kvalitet er elimineret. I dag slæber folk selv usamlede kommoder hjem fra IKEA eller bestiller dem via nettet! – Og man finder sig i at skulle stå i kø i halve timer i ”kundeservice”… for at få byttet den elendige lille dims, som gjorde, at reolen alligevel ikke kunne samles.

 

Tænk, hvis du havde købt reolen hos den gamle møbelhandler, så kunne du have taget hjem og sat dine bøger ind i den og tilbragt resten af weekenden med familien.

 

Men sådan er det altså ikke længere, og det er ikke forretningernes skyld, det er vores egen. Vi har de sidste 40 år konsekvent valgt billigt frem for bedre, og resultatet er blevet, at det gik service og kvalitet ligesom med sagnet om Atlantis, fandtes det virkelig?   

 

Nu er Svendborg i oprør over, at mange forretninger lukker, og det er også bare fordi, at man ikke længere kan parkere på Torvet. Det sidste er der nok lidt om, men det er langt fra den eneste årsag.

 

Kun hvis vi lader være med at bruge butikkerne som prøverum, stedet hvor vi ser på varerne for så til sidst at bestille billigere over nettet, så kunne vi bevare et detailhandelsliv, men det kræver, at vi vågner op og lever med, at vaskemaskinen eller kameraet eller vinterfrakken koster et par hundrede kroner mere i en af vores lokale forretninger.

 

Gjorde vi det, så kunne vi bevare eller endda genopbygge det handelsliv, som vi både selv elsker at have, og som tiltrækker både turister og folk fra oplandet. Og selv om vi ikke når op på niveau med ”de gode gamle dage”, så kunne vi hjælpes ad med at skabe et handelsliv, som både ville være til stor gavn for Svendborgs image, og som oven i købet ville skabe mange nye job i vores lokale butikker.

 

Skal vi ikke bare gøre det? 

Et svar til Lad os få de gode gamle dage tilbage!

 1. Michael
  8. februar 2015 at 22:27

  Når du siger service så tænker jeg på hele oplevelsen.

  Den starter med gode adgangsforhold, åbningstider der er tilpasset kundernes behov – med glæde og stolthed, venlige og hjælpsomme ansatte der er villige til at give en hånd med at bære, ansatte der gerne rådgiver og ved hvad de taler om, ansatte der ikke pakker sammen før lukketid, men gerne bliver 10 min. ekstra hvis en kunder kommer 2 minutter over.

  Den gode oplevelse finder jeg sjældent i Gerritsgade og Møllergade, men næsten hver gang jeg besøger genbrugspladsen – og nej det er ikke parkeringspladserne der gør udslaget.

  Svendborg har alle muligheder for at blive shopping mekka på Fyn, men det kræver at man kigger indad og sætter barren for købsoplevelsen højere, at man er ambitiøs og at man gør en ekstraordinær indsats.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php