En stolpetop laver verdensmusik

14. juni 2014

Direktør Michael Hansen fra Tåsinge Kokillestøberi og musikeren Kaj Stensgård med aluminiumstoppe til hegnspæle, som samtidig også er musikinstrumentet Aluphone.

 

En indskydelse skabte et helt nyt musikinstrument

 

AF PER VINCENT

 

Da Michael Hansen var på fagmesse i Stockholm for at præsentere sine aluminiumstoppe, var der såmænd ikke noget nyt i det. Det har han gjort mange gange før, og alligevel viste det sig, at netop messen i den svenske hovedstad skulle bringe hans virksomhed på Bjerrebyvej på Tåsinge i en helt anden retning.

 

Et svensk stomp-band
Tåsinge Kokillestøberi producerer mange forskellige ting. Forme til udendørs lamper for Phillips og Louis Poulsen, minigolfkøller, transformerkasser til jernbaner, forme til møbelindustrien og meget andet.

Og så de små pyramideforme i aluminium og kobber, som monteres på toppen af hegnspæle, bundgarnspæle og havehegn.

– Vi er førende i Nordeuropa, og på en byggerimesse i Las Vegas kom vi også ind på det amerikanske marked. Jeg fik en aftale med en byggemarkedskæde, de har 300 butikker af Ikea-størrelse, og der går salget rigtig godt.

– Men hvad var det, der skete i Stockholm?

– Ja, altså, en del af underholdningen var et stomp-band, musikere der spiller med trommestikker og køller på alt, der kan give lyd. Skraldespande, papkasser, jernrør og alt muligt andet, og de var rigtig gode. Og så tænkte jeg, at vores pæletoppe måske også kunne bruges til det, fortæller direktør Michael Hansen.

 

OL i London
Men det skulle blive endnu bedre og meget stort.

Musikeren Kaj Stensgård besøgte værkstedet på Tåsinge, og de fandt ud af, at toppene kunne stemmes meget præcist. De lavede en smuk, sprød lyd med en lang efterklang, og pludselig var der mulighed for at fremstille et helt nyt instrument: en Aluphone.

De produktudviklede på livet løs, og da de var klar, tog Michael Hansen og Kaj Stensgård på slagtøjsmesse i USA for at præsentere en nyhed: Aluphonen. Man spiller på den lige som på en vibrafon, og en af verdens førende percussionister, den engelske Dame Evelyn Glennie, faldt for den lige på stedet.

– Hun blev så begejstret, at hun valgte Aluphonen, da hun spillede ved åbningsceremonien ved OL i London i 2012. Der fik vi eksponering for alle pengene, siger Michael Hansen med begejstring.

 

Aerosmith
Det har han ret i, for nu er Aluphonen over hele verden. Der bliver spillet på den i Japan, Taiwan, Polen, USA, Danmark og mange andre steder, Anders Koppel har komponeret musik til den, Indianapolis Symphony Orchestra har den med i instrumentopsætningen.

– På et tidspunkt var jeg med til en musikmesse i Los Angeles, og det var næsten surrealistisk. Jeg blev inviteret ind i VIP-rummet, og det vrimlede med berømte musikere. Jeg tænkte, at her sidder Michael fra Tåsinge, der laver toppe til hegnspæle, og lige over for mig sidder George Michaels trommeslager og trommeslageren fra Aerosmith og er seriøst interesserede i min Aluphone. Det er da fantastisk, griner Michael Hansen.

 

www.kokille.dk

www.aluphone.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php