Gratis festival til folket

16. juni 2014

(Foto: Pernille Bratholdy)

 

Et godt initiativ. Et godt team af frivillige og masser af god musik.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Fire dages udendørs gratis musikfestival lige midt i hjertet af Svendborg midtby. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men ikke desto mindre er det, hvad svendborgenserne kan opleve fra den 30. juli til og med den 2. august, når Baagøes Gaard i Vestergade 2 byder velkommen til Hansted LIVE 2014.

Party-plan
Ideen og initiativet er så lokalt forankret, som det næsten kan blive. Restauratør og medindehaver af værtshuset Hansted, Lars Skovmand Aagaard, var betaget af den måde, som byen tidligere kunne stå sammen om at lave festdage.

– Forrige år var jo sidste gang, at vi havde Svendborg Festdage i sin ‘gamle’ form. Her var der en stemning af lokalt engagement og fællesskabsfølelse, som jeg synes er vigtig at værne om, fortæller Lars Skovmand Aagaard.
Og der skulle ikke gå lang tid, førend Lars og Hansted-kompagnonen Nikolai Villebro satte sig sammen og udtænkte en party-plan.

De frivillige
Med et stærkt hold af frivillige, en god øl-leverandør og en Svendborg Sparekasse, som troede på ideen, fik Hansted-drengene stablet en musikfestival på benene, som i sommeren 2013 præsenterede ikke mindre end 50 musikere – lokale som udenbys – til fire dages fest og musik i Baagøes Gaard. Hansted LIVE var født.

– Det var helt fantastisk. Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan medejerskabsfølelsen gik op i en højere helhed, siger Lars Skovmand Aagaard og tilføjer, at alle 25-30 frivillige er medlemmer af folkemusikforeningen Folk for Folk, som Hansted er sponsor for, og som gennem året afholder musikarrangementer på Hansted.
– På den måde hjælper vi hinanden, lyder det fra restauratøren og festivalarrangøren.

 

Succes
Hansted LIVE 2013 blev en kæmpe succes. Der var budgetteret med et underskud, som viste sig at munde ud i et plus. Derfor stod det hurtigt klart, at der også i år skulle være musikfestival i den gamle købmandsgård. Og igen i år præsenteres et spændende og mangfoldigt musikprogram.
– Vi forsøger at ramme så bredt som muligt. Derfor har vi navne i år som Thomas Buttenschøn og Davenport. Og herudover har vi et skønt sortiment af gode lokale bands og solister som SoulDios, Live Wire, Første Forsøg, Kaj Weber og Mojo Rising, fortæller Lars Skovmand Aagaard og indskyder, at alle bands og solister, som spiller på festivalen, kan opleves live på Hansted i løbet af året.
Hovednavnet, som spiller lørdag aften, var ved redaktionens afslutning endnu ikke offentliggjort.

 

Plads til flere
Scenen placeres i år anderledes end i 2013. Det frigiver plads til godt 150 flere gæster i gården. I alt skønnes det, at der kan være 300-400 mennesker.
– Vi ønsker at skabe en hyggelig atmosfære. Der skal være plads til alle og ‘højt til loftet’ i ordets bredeste forstand, siger en glad og forventningsfuld Lars Skovmand Aagaard.

 

Onsdag og torsdag på festivalen vil der efterfølgende være live-musik på værtshuset Hansted, og fredag og lørdag vil DJ ‘Trompeter’ sørge for at føre festen videre i den hyggelige ølkælder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php