Man keder sig aldrig i Knasten

25. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Knasten holdt markedsdag på en rigtig forårssøndag

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Flaget var hejst, solen stod højt på himlen, og der var mad over åben ild, da Knasten holdt markedsdag søndag den fjerde maj. Og med mindst 15 boder med alverdens ting og sager, var der rigtig gode muligheder for at gøre en god handel. Eller også kunne man bare nyde forårets første venlige strøg på kinden, og se børnene boltre sig på det fantastiske grønne område som Knasten ligger på.

 

Boder og mad til en 10’er
Initiativet til at holde markedsdag var taget af Knastens bestyrelse, som består af fem forældre. Sammen med personalet og forældre med børn tilknyttet Thurøs værested for unge, er det første gang at Knasten afholder et sådant arrangement.

– Vi har talt om det flere gange, og i år lykkedes det så endelig at få handling bag ordene, fortæller Claus Bang. Han har været daglig leder af værestedet Knasten siden 1997 og er uddannet lærer.
– Det ser allerede ud til at det her er en succes, så jeg tror godt at jeg kan love, at det bliver en tilbagevendende begivenhed med en markedsdag her på Knasten, siger Claus Bang.
Boderne stod forældre og børnene selv for. Og bagerst i haven var der dejlig wok-mad til en 10’er lavet over åben ild.

 

Liv og glade dage
Værestedet Knasten er et privat fritidstilbud for børn i 3. til 6. Klasse. Både husene som udenomsarealerne er indrettet med mange forskellige muligheder for aktiviteter, og hver dag myldrer det med børn og liv og glade dage fra middagstid til sidst på eftermiddagen, hvor Knasten holder åbent.

– Vi holder normalt åben fra klokken 11:30 til klokken 16:30 på hverdage, men for at imødekomme de ændringer som kommer i forbindelse med den nye skolereform, hvor børnene skal være længere tid i skolen, så starter vi op efter sommerferien på at have åbent til klokken 17. Og så har vi en aften for 5.- 6. Klasserne, hvor vi holder åbent til klokken 19, fortæller Claus Bang.

Det koster 500 kroner om måneden for 3.,4. og 5. Klasserne at være medlem af Knasten. 6.klasserne betaler 318 kroner om måneden.

 

Doktor Legepladsen
Det er svært at kede sig i Knasten. Her er er nærmest tale om et overflødighedshorn af spændende muligheder før børnene at tage sig til. Her kan spilles basketball, køres ræs i moon-cars, gåes på stylter og leges på naturlegepladsen på det grønne område. Her er værksted med plads til kreative udfoldelser, og så er der etableret højbede som urtehave for at give børnene et indblik i grøntsagernes vej fra jord til bord.
– Og så har vi fået lavet en lille film om Knasten, indskyder Claus Bang, og fortæller, at en tidligere pædagogmedhjælper på stedet, Jonas Lambæk, har været ferm med kameraet og lavet en film som viser hverdagen i Knasten.
– Som gammel Gnags-fan valgte jeg musikken til filmen, og var var mere passende end nummeret Doktor Legepladsen, smiler Claus Bang, og tilføjer at han personligt har været direkte i kontakt med Peter A.G.Nielsen for at spørge om lov til at bruge nummeret.
– Og det fik vi lov til, lyder det fra Claus Bang.

 

Du kan se filmen på: www.knasten-thuroe.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php