Et hus på folkeaktier

27. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF PER VINCENT

 

Stort set alle på øen fik besøg i uge 21. En kampagne er i gang, det gælder Bergmannshus´ og Lokalarkivets fremtid, og jo flere thurinere der er med, jo bedre, selvfølgelig.

– På et tidspunkt skal vi jo snakke alvor med Svendborg Kommune, og der er altså mere vægt bag vores argumenter når vi er mange om det, siger Lone Holm Jacobsen, en af initiativtagerne.

 

En halvtredser om året
Bergmannshus skulle gerne blive et kultur- og samlingssted, meget bredt betragtet, og arbejdet er i fuld gang allerede. Derfor har mange af Bergmannshus-foreningens medlemmer været rundt og hilse på thurinerne og fortælle om projektet.

– Det er en kampagne, og vi opfordrer direkte til at blive medlem. Det koster 50 kroner om året for en hel husstand, det er en god sag at støtte, så vi håber selvfølgelig på, at rigtig mange vil være med, understreger Lone Holm Jacobsen.

 

På første sal
En absolut høj prioritet er Thurø Lokalhistoriske Arkiv.

Arkivet rummer en meget stor samling af stort set alt, der har med Thurøs historie at gøre, der er en omfangsrig udstilling, og en halv snes mennesker fordyber sig i arbejdet hver tirsdag eftermiddag. Det lever på lånt tid hvis kommunen vælger at sælge huset og grunden.

 

Folkeaktier
Kampagnen, der begyndte med dørklokkestemning i uge 21, fortsætter med folkeaktier.

– Inden så længe begynder vi at udbyde folkeaktier. Vi gør det sådan, at man kan lave et forhåndstilsagn om at købe en aktie til 200 kroner, og når og hvis vi får kommunen med på ideen, kan man så købe den. Vi får brug for lidt startkapital til at etablere stedet, forklarer Lone Holm Jacobsen.

 

Læs også THURINEREN, december 2013.

Du kan komme i kontakt her: loneholm@hotmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php