En dag med Det Gode Liv i Svendborg

5. oktober 2008

Vejrguderne var med da Cittaslow dagen i lørdags 04.oktober blev afviklet i Svendborg midtby. En lang række aktiviteter arrangeret af Svendborg Kommune i samarbejde med en række lokale aktører, skulle medvirke til at sætte yderligere fokus på Cittaslow begrebet i Svendborg.
Du kan her se billeder fra dagen, samt gå ind på Cittaslow bloggen her på mitsvendborg, og se de kommentarer folk har blogget på “Tankestationerne” på Harmonien og Svendborg Bibliotek på selve dagen.

Flere var mødt op i Krøyers have da afsløringen af træskulpturen med Cittaslow sneglen blev afsløret af kulturudvalgsformand Morten S. PetersenDækket af bordeaux velour og med Cittaslow “Tankestation” mærket påhæftet, ventede afsløringen af træskulpturen.Og så kom den endelig til syne – Cittaslow sneglen – symbolet på at “skynde sig langsomt” og give sig tid til at stoppe op og bruge sanserne. Kunsværket var lavet af træskulptør Allan Bo Jensen, som til lejligheden havde lavet sneglen ud af et udskåret træ i haven.Simon Høegmark fra Naturama fortalte med stor indlevelsesevne om sneglens symbolik og historie. At sneglehusets spiral drejer mod uret er symbolet på, at tiden sættes i stå – et væsentligt element i Cittaslow filosofien. På billedet demonstrerer Simon Høegmark sammen med Margit Lolk, hvordan en levende snegl faktisk kan balancere på en knivsægFordybelse, energi, nærhed og velvære for krop, sind og ånd med Qigong – meditation i bevægelse i selskab med Margit Lolk i Krøyers have.En bænk i byen med “Tid til det Skæve”. Sådanne “Tankestationer” var placeret rundt omkring i byen på Cittaslow dagen. Billedet her er fra toppen af Hulgade med den gamle fredede Ebenezer bygning fra 1756 i baggrundenHos eyedeas i Møllergade 68 var dørene åbne for råd og vejledning i grafisk design i en afslappet og atmosfærisk stemning. Alle havde mulighed for et kig ind i den grafiske verden og en snak med indehaver Anja Hanseneyedeas har bl.a. stået for den grafiske udarbejdelse af Cittaslow “Tankestation” klistermærkerne, og som her ses, også mitsvendborg.dk postkorteneI Butik Mosaik Klosterplads 8A, også kaldt Munkestræde, kunne man gå på opdagelse i sjove ting og sager som tøj, kunst, solbriller og kelimtæpper.“Tankestation” klistermærket i vinduet på Butik Mosaik.Svendborg bibliotek var der åbent cafe debatmøde med kulturudvalgsformand Morten S. Petersen og Cittaslowkoordinator fra Svendborg Kommune Helle Juul Kristensen. Endvidere kunne der blogges på Cittaslow bloggen fra opstillede computere på stedet.


 
I Maritimt Center på Havnepladsen var Farmers marked sat i Cittaslow`ens tegn. 12 forskellige madproducenter fra det Sydfynske præsenterede gode lokale råvarer og smagsprøver. Også en til dagen kreeret “Fynsk Cittaslow sandwich” fra Sans og Samling kunne købes i Pakhuscafeen.Kok Claus Holm fra Sans og Samling bød på spændende smagsprøver af lokale gode råprodukter.Musikeren og komponisten Peter “Skumme” Mikkelsen stod for tankevækkende og afstressende musik i kulturcafeen på Harmonien “på toppen af Møllergade. I samarbejde med Svendborg MusikrådMads Andersen blogger på Cittaslow bloggen i Kulturcafeen på Harmonien


Se i denne uge på mitsvendborg filmklip fra Cittaslow dagen og hør forskellige personers bud på hvad de synes er Cittaslow.
Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Et svar til En dag med Det Gode Liv i Svendborg

  1. Frida
    6. oktober 2008 at 08:54

    Det var en rigtig dejlig solskinsdag man havde valgt til at lave CittaSlow dag på. Og et flot flot program der var lavet. Lad byen få noget mere af den slags.

    kh.
    Frida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php