(Foto: mitsvendborg.dk)
Svendborg midtby viste igen sine udfoldelsesmuligheder, da Kulinarisk Fødevaremarked for 14.gang løb af stabelen her i week-enden
AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Vejrguderne holdt sig nogenlunde i skindet, og lod regnsluserne være lukkede her i week-enden over Svendborg. Og heldigvis for det. For det gjorde måske, at godt 1000 mennesker flere end sidste år valgte at besøge Kulinarisk Fødevaremarked i Svendborg midtby lørdag og søndag. Mere end 16.000 var gennem billetlugerne, lyder vurderingen fra Kulinarisk Sydfyns leder Mikael Hansen.
Det er 14.år at Kulinarisk Sydfyn arrangerer det store fødevaremarked i Svendborg, og fjerde gang at det foregår i Svendborg midtby. Og selvom Torvet i år ikke kunne benyttes til boder, så tegner der sig et tydeligt billede af, at Svendborgs bymidte kan rumme sådanne større arrangementer – også uden at give store trafikale parkeringsproblemer.
Minister, ost og grill
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) skød det hele i gang og åbnede lørdag formiddag Rådhusgården, Centrumpladsen, Krøyers Have, Ramsherred og Teatergade for to dage med fødevaremarked i Svendborg, hvor 123 boder, hvoraf de 62 var lokale producenter fra Fyn, præsenterede et bredt kulinarisk udvalg at diverse lækkerier.
Både DM i Grill og Nordisk Ostefestival var igen i år at finde på fødevaremarkedet. Centrumpladsen udgjorde rammerne for det officielle Danmarksmesterskab i Grill med både en fag-jury og en folk-jury.
Nordisk Ostefestival var i år med blandt andre kokkene Søren Gericke og Claus Holm som dommere.
Her blev de nordiske oste sat i højsædet, og den bedste ost opstillet i konkurrencen.
Læs også: Kræs for sanserne
Seneste kommentarer