Enhedslisten: Sprøjtegift politik skal overholdes

7. juli 2014

 

Politik om ikke at sprøjte skal overholdes, siger Enhedslisten.

 

En stor del af Svendborg Kommunes jorder bliver sprøjtet på trods af kommunens politik om ikke at bruge gift. Det er kommet frem efter at Enhedslistens Jesper Kiel har spurgt til, om der bliver stillet krav om ikke at sprøjte, når kommunen bortforpagter eller udlejer jord. På de største arealer har kommunen ikke stillet krav om, at der ikke må sprøjtes, det vil Enhedslisten have rettet op på.

– Jeg er noget forbavset over, at vi ikke har stillet krav om at kommunens arealer skal holdes fri for gift. Det må der rettes op på så hurtigt, som det kan lade sig gøre. Vi har besluttet ikke at bruge gift, så dur det ikke at bortforpagte jord uden at stille krav. Stiler vi ikke krav, så bliver der jo sprøjtet. Jeg synes vi skal gå forrest for at sikre grundvand og mijlø, lyder det fra Jesper Kiel.

Jesper Kiel vil rejse sagen i Økonomiudvalget straks efter sommerferien. Det er økonomiudvalget, der har fået ansvar for køb/salg og forpagtningsaftaler. Opgørelsen viser at på 32 hektar er der stilles krav om at der ikke sprøjtes, mens der på 100 hektar ikke er stillet krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php