Kampen om pladserne

6. august 2014

Beboerne i Svendborg midtby føler sig ofte som ‘jaget vildt’ i kampen om parkeringspladserne
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

”..det virker nærmest som om, at man i sin iver efter ikke at ville blive enige om, hvem der må parkere hvor, hvornår, hvor længe og hvorfor – helt har glemt os, der bor og lever i bymidten…

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Forleden på min daglige morgenspadseretur gennem byen stødte jeg på min flinke nabo, som var i færd med at bakke sin bil ud af en 24 timers parkeringsbås. Aftenen inden var båsen ved et rent og skært held, og af helt uforklarlige årsager, blevet ledig, lige præcis som han kom kørende og skulle finde en parkeringsplads. Sikke et held. Min flinke nabo havde da også kun lige netop fået bakket ud af båsen, førend en grøn Opel Astra med F-16 fart hurtigt fik overtaget den attraktive 24 timers parkeringsbås. Ud af den grønne Opel fløj en kvinde midt i trediverne. Hun havde travlt. Det så vi tydeligt.

– Hold da op. Der var jeg heldig, sagde hun lettere forvirret i farten forbi naboen og jeg. – Jeg har cirklet rundt efter en 24 timers parkeringsplads i en halv time og skal møde på arbejde i bymidten om fire minutter, sagde hun, mens hun småløb og rettede lidt på håret imens.

Naboen og jeg sagde ikke så meget. Der var jo ikke noget specielt ved denne morgen, som lignede alle andre morgener i Svendborg midtby.

Min nabo er en rar mand. Han har boet i sit lille hyggelige byhus midt i hjertet af Svendborg siden 1984. Indtil for nylig kunne han holde med sin bil foran sit eget hus i gaden. Det må han ikke længere. I hvert fald ikke mere end én time.

– Det er kommunen, som har sat skilte op. Nu må man kun parkere her i én time, sagde naboen og tilføjede, at det ikke kun er i den gade, hvor han har boet i de sidste 30 år, at beboerne nu ikke længere må parkere. Også de øvrige gader i midtbyen er ramt af strammere parkeringsregler.

Men er det ikke for at gøre det nemmere at finde en parkeringsplads, når man skal handle i butikkerne i byen? Torvet er jo ved at blive renoveret, og byrådet sidder stadig i hver sin ende af salen med korslagte arme og kan ikke blive enige om noget som helst, når det handler om parkeringspladser, spurgte jeg naboen.

– Jo, men det virker nærmest som om, at man i sin iver efter ikke at ville blive enige om, hvem der må parkere hvor, hvornår, hvor længe og hvorfor – helt har glemt os, der bor og lever i bymidten, lød det roligt fra min tålmodige nabo.

Jamen, hvorfor så ikke bare udstede nogle parkeringstilladelser til de mennesker, som bor inde i byen? Det gør man jo i så mange andre byer.

– For pokker nej. Det er jo forskelsbehandling – og det går slet ikke. Så må de af os, som bor inde i byen, hellere skille os af med bilen, leje en privat parkeringsplads eller flytte et andet sted hen at bo. Der skal jo være parkeringspladser til de, som arbejder i butikkerne og til de handlende – ellers dør vores bymidte, kære nabo.

 

Videre på min morgentur gennem byen spekulerede jeg over det, min nabo havde sagt. Kunne det virkelig være sandt, at de mange mennesker, som lever og bor i bymidten af Svendborg, slet ikke er med i de politiske overvejelser, man gør sig i forhold til parkeringsproblematikken? Nej, det kan næppe passe, tænkte jeg. Mon ikke bystyret har en plan, så byens egne beboere ikke skal føle sig som jaget vildt i kampen om pladserne.

 

(Leder – mitsvendborg.dk – MAGASIN, august 2014)

8 svar til Kampen om pladserne

 1. Jens Andersen
  6. august 2014 at 21:22

  Hovedet på sømmet er virkelig ramt godt her. Det er præcis sådan det foregår hver eneste dag i byen. Ingen som helst hensyn bliver der taget til os som bor her.

 2. Flemming Madsen
  7. august 2014 at 07:34

  Beboere i midtbyen kan købe 1 parkeringslicens pr. husstand for 400 kr om året. Der er altså tænkt på beboerne.

 3. Per Knudsen
  7. august 2014 at 10:12

  Det er da rigtigt som Flemming Madsen skriver, at beboerne i midtbyen kan købe en parkeringslicens. Men det ændrer jo ikke på den kendsgerning, at stort set alle gader og stræder i bymidten hvor der bor mennesker, er der nu indført 1-times parkering for de handlende. Og dette har medført, at alle vi som bor herinde oplever fuldstændig kaos af biler hver evig eneste dag.
  Det giver ingen mening at udlægge områder for beboerne i den anden ende af byen hvor man bor, hvor parkeringslicenser kan købes for 400 kr./år, for at give plads for at de handlende kan parkere lige udenfor det hus beboerne i byen bor i.

  Som Henrik skriver i en kommentar til indlægget om parkeringshuset i Hulgade: Har vi en planlægningsafdeling i kommunen, -eller er den lukket fuldstændigt ned?

 4. Dorthe M.
  7. august 2014 at 10:28

  Politikerne i Svendborg Byråd har fejlet. Så let kan det siges.
  Uden nogen hensynstagen til os som bor i byen planlægger man kun med øje for butikslivet. Man plastrer det hele til med parkeringsskilte som siger én time, og fjerner alle de 24 timers pladser, som vi som bor her har kunne benytte. Og det kun fordi man har kvajet sig og ikke kunne blive enige om at få lavet nogle parkeringspladser til de handlende i butikkerne.
  Godt skrevet Christian Dan Jensen. Debatten har for længe kun drejet sig om handelslivet. Men vi er også nogen som har bil og bor i Svendborg by.

 5. Thomas Jensen
  7. august 2014 at 18:33

  Jeg kunne godt tænke mig at svar fra en af byrådets medlemmer om en parkeringstilladelse til beboere i bymidten kunne være en mulighed? Ikke en henvisning, som Flemming Madsen giver i sin kommentar, til en købt parkeringslicens på udvalgte områder i byen, men en tilladelse til at holde længere på én-times pladserne. Det ville vel kun være rimeligt at imødekomme byens egne beboeres behov for at kunne parkere med sin bil der hvor man bor.

 6. Steen
  8. august 2014 at 08:44

  Man kan købe huse og lejligheder med eller uden p- plads. Derfor er det eget valg at købe uden p-plads men alligevel købe en bil. Det må derfor være eget ansvar og man kan derfor ikke forlange en p-plads, men må til lommen som alle andre, eller finde en plads hvor der er en til rådighed. Sådan er det at bo i en by ……

 7. Dorthe
  8. august 2014 at 16:46

  Jamen det er jo slet ikke det som debatten handler om Steen. Alle kender jo betingelserne ved at bo i en by. Pointen ligger i at kommunen lænser hele midtbyen for 24-timers parkeringspladser for at skabe 1-times p-pladser for handlen. Og de pladser finder man så i desperation i gaderne inde i byen, hvor der bor mennesker med behov for at parkere deres bil – og som altid har parkeret her.
  Politikerne aner ikke hvad ben de skal stå på for at behage handelslivet. Og når nu midtbyen er under ombygning, og parkeringspladserne mangler på Torvet, så går man i panik. Hurtigt får man alle 24-parkeringspladser i midtbyen fjernet, for så har man gjort handelslivet tilfreds. Og så er det så at man helt glemmer de som bor i byen.

 8. Lars Hermansen
  8. august 2014 at 16:59

  Egentlig er det vel bare at komme til den erkendelse, at man i Svendborg Kommune bare ikke er gode nok til byplanlægning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php